Γιατί η νεκροφόρα της βασίλισσας Ελισάβετ εξόργισε τους Βρετανούς;

Βασίλισσα Ελισάβετ νεκροφόρα

Με τα μάτια ολόκληρου του πλανήτη στραμμένα πάνω στη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, η νεκροφόρα που επιλέχθηκε για τη μεταφορά της Ελισάβετ δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη, προκαλώντας εύλογες αντιδράσεις.

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους Βρετανούς κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της βασίλισσας Ελισάβετ από το κάστρο Μπαλμόραλ, όπου άφησε την τελευταία της πνοή, στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου.

Για τη μεταφορά της σορού της βασίλισσας χρησιμοποιήθηκε μια νεκροφόρα, κι ενώ ολόκληρο το βρετανικό έθνος περίμενε ότι η οικογένεια της εκλιπούσας θα φρόντιζε κάθε λεπτομέρεια, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που απογοητεύτηκαν όταν είδαν μια μαύρη Mercedes-Benz να γεμίζει τις οθόνες των τηλεοπτικών δεκτών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Βασίλισσα Ελισάβετ νεκροφόρα

Ναι, η βασίλισσα Ελισάβετ μεταφέρθηκε με ένα όχημα το οποίο δεν διέθετε βρετανική καταγωγή και δεν ανήκε σε μία από τις φημισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες που διατηρούν τη φυσική τους έδρα στο «νησί».

Αντιθέτως, η νεκροφόρα της Ελισάβετ είναι κατασκευασμένη από τον γερμανικό οίκο Binz, ο οποίος ειδικεύεται στην κατασκευή οχημάτων… ειδικού σκοπού, αξιοποιώντας στην συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων μοντέλα της Mercedes.

Στην περίπτωση της Ελισάβετ, η νεκροφόρα βασίζεται σε μια Mercedes-Benz E-Class W212, η οποία παρέμεινε στην παραγωγή από το 2007 έως και το 2016 και πέρα από την επιμήκυνση του συνολικού μήκους, το μοντέλο της γερμανικής φίρμας έχει υποστεί πλήθος μετατροπών ώστε να υπηρετήσει το νέο του ρόλο.

Βασίλισσα Ελισάβετ νεκροφόρα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας από τους λόγους για τους οποίους η επιλογής μιας Mercedes-Benz για τη μεταφορά της σορού της βασίλισσας Ελισάβετ προκάλεσε αντιδράσεις είναι ότι σε αντίστοιχες περιστάσεις στο παρελθόν, είχα αποφευχθεί τέτοιου είδους… ατοπήματα.

Τελευταία και ίσως πιο χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα του συζύγου της Ελισάβετ, πρίγκιπα Φιλίππου, ο οποίος μεταφέρθηκε στην τελευταία του κατοικία με ένα Land Rover κατά απαίτηση του ίδιου.

Αντίστοιχο ήταν και το παράδειγμα της μητέρας της βασίλισσας Ελισάβετ, η σορός της οποίας είχε μεταφερθεί με μία Jaguar.

Βασίλισσα Ελισάβετ νεκροφόρα

Σε κάθε περίπτωση, η βασιλική οικογένεια θα έχει την ευκαιρία να διορθώσει αυτή τη μικρή… παράληψη, φροντίζοντας τις λεπτομέρειες ούτως ώστε η μεταφορά της βασίλισσας Ελισάβετ στο Λονδίνο, έως και το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου όπου και θα πραγματοποιηθεί η κηδεία θα πραγματοποιηθεί με βρετανικά οχήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ