Η νέα μάρκα που έρχεται στην Ευρώπη και υπόσχεται φθηνά αυτοκίνητα

NIO ET5

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο αναμένεται να ταράξει την αγορά αυτοκινήτου, χάρη στη δελεαστική τιμή και τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του.

Η Nio θα λανσάρει άμεσα μία νέα υπο-μάρκα, την Firefly, που θα εστιάσει την εμπορική της δραστηριότητα στην Ευρώπη, παρουσιάζοντας στις αρχές του 2024 όλο το πλάνο της. Στόχος της για αρχή θα είναι τα παραδοσιακά αυτοκίνητα πόλης.

Nio ES8
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νιο, Lihong Qin, η Firefly θα παρουσιάσει κάμποσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μικρών μοντέλων, τα οποία όμως θα φέρουν προηγμένη τεχνολογία. Μέσα στους κύριους ανταγωνιστές της είναι η Volkswagen που ετοιμάζει ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, το ID.2, και θα έχει τιμή εκκίνησης τα 25.000 ευρώ. Άλλοι ανταγωνιστές της Firefly θα είναι η BYD και η Renault που ετοιμάζουν τα δικά τους ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης.

Nio EC7

Η Nio εξελίσσει αυτήν τη στιγμή μια νέα «έκδοση» του σταθμού εναλλαγής μπαταριών, με στόχο να μπορεί να διαχειριστεί τα μικρότερα πακέτα μπαταριών που θα έχουν τα σύγχρονα αστικά ηλεκτρικά μοντέλα.

Nio ET7 1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πλατφόρμα που θα βασιστεί το νέο μοντέλο της Firefly θα φέρει αρχιτεκτονική 800V, τάση που διευκολύνει στην ταχύτητα της φόρτισης όταν δεν βρίσκεται κοντά σε σταθμό εναλλαγής πακέτου μπαταριών.

Nio ET7 2

Η Nio πουλάει αυτή τη στιγμή αυτοκίνητα σε πέντε χώρες της Ευρώπης και ανήκουν στις premium κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και το νέο ET5 Tourer. Ωστόσο, με τη νέα υπο-μάρκα θέλει να εισβάλει στις μικρότερες και πιο προσιτές κατηγορίες. Αργότερα θα κάνει την εμφάνισή της και η άλλη υπο-μάρκα, η Alps.

Nio EL7
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει ο CEO της Nio, η εμπορική τοποθέτηση της μάρκας την φέρνει αντιμέτωπη με καθιερωμένες premium μάρκες όπως η BMW, η Mercedes-Benz και η Audi, ενώ η Alps θα «κοντράρει» μάρκες όπως η Tesla με τα μικρότερα Model 3 και Model Y.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ