Έρχεται το οικογενειακό αυτοκίνητο των 15.000 ευρώ -Ποια μάρκα θα το πουλά;

ΝΙΟ ΕΤ5

Η γνωστή πια NIO διαθέτει δύο μάρκες που μπορούν να κάνουν το όνειρο ενός προσιτού ηλεκτρικού οικογενειακού αυτοκινήτου πραγματικότητα.

Η NIO ασχολείται με την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων εδώ και αρκετά χρόνια, και αυτό το διάστημα ετοιμάζει να λανσάρει δύο νέες θυγατρικές, τις ALPS και Firefly. Φυσικά, η NIO θα συνεχίζει να κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα υψηλών προδιαγραφών και θα επικεντρωθεί στην Κίνα και ορισμένες συγκεκριμένες αγορές της Ευρώπης.

NIO ES8
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ALPS όμως θα κάνει το ντεμπούτο της με πιο προσιτά μοντέλα της μεσαίας κατηγορίας, ενώ αυτή που μας απασχολεί περισσότερο είναι η Firefly που θα παράγει προσιτά ηλεκτρικά μοντέλα με τιμή εκκίνησης τα 15.000 ευρώ. Επιπλέον, και οι δύο αυτές εταιρείες έχουν ξεκαθαρίσει ότι έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην Ευρώπη.

Υπάρχουν χώρες όπως η Γερμανία, όπου οι premium εταιρείες έχουν περισσότερη ζήτηση στην αγορά. Σε αρκετές όμως χώρες της Ευρώπης, δεν ισχύει κάτι τέτοιο καθώς οι αγοραστές επιλέγουν πιο προσιτές προτάσεις για ευνόητους λόγους. Αυτό εξηγεί και το γεγονός ότι το Dacia Spring είναι τόσο πετυχημένο στην γηραιά ήπειρο, ενώ δεν είναι τυχαίο και το ενδιαφέρον που δείχνουμε για το BYD Seagull. Το τελευταίο θα έχει αυτονομία 300 χλμ. και η τιμή του ξεκινά από τα 8.000 ευρώ.

NIO ET7
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι σήμερα, αυτό που είναι γνωστό είναι ότι η ονομασία Firefly είναι στην πραγματικότητα μία κωδική ονομασία. Με απλά λόγια, είναι η «εσωτερική» ονομασία που χρησιμοποιεί η NIO για αυτή τη νέα μάρκα προσιτών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, και όταν κυκλοφορήσει επίσημα μπορεί να έχει αλλάξει. Σε κάθε περίπτωση, τα νέα μοντέλα θα κατασκευάζονται στην Κίνα και η πλειοψηφία της παραγωγής θα προορίζεται για εξαγωγή στην Ευρώπη.

Η έλευση μίας νέας μάρκας που θα επικεντρώνεται στην παραγωγή και πώληση προσιτών αυτοκινήτων δείχνει αρκετά επίκαιρη, κάτι που αποδεικνύει και η MG με τον μεγάλο ρυθμό ανάπτυξης.

NIO ET5

Όσον αφορά την Firefly, η οποία όπως προαναφέραμε θέλει να πουλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τιμές που ξεκινούν από τα 15.000 ευρώ στην Ευρώπη, έχει ήδη αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις μέσα στο επόμενο δίμηνο και θα δώσει όλες τις λεπτομέρειες για τα ηλεκτρικά της μοντέλα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το μικρότερο μοντέλο της NIO βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θα λανσαριστεί με τα σήματα της Firefly. Φυσικά θα συνοδεύεται από χαμηλή τιμή, με την βασική του έκδοση να κυμαίνεται γύρω από τα 15.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ