Η Mercedes σταματά την E-Class Taxi;

Mercedes-Benz Taxi 1

Η νέα στρατηγική του Mercedes-Benz Group θα επηρεάσει και άλλα μοντέλα που φέρουν ειδικό εξοπλισμό για χρήση ταξί.

Η Mercedes έχει μακρά παράδοση στα ταξί, καθώς πέρα από χώρους, άνεση, πολυτέλεια και ασφάλεια, πραγματοποιεί και ορισμένες εξειδικεύμενες μετατροπές για αυτό τον κλάδο επαγγελματικών οδηγών.

Mercedes-Benz TAXI 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα μοντέλα που προσφέρει ως ταξί η Mercedes είναι η B-Class, η E-Class και η V-Class και διαθέτουν ειδικό εξοπλισμό, ενώ ορισμένες φορές παρέχουν και διευκολύνσεις στην απόκτησή τους. Ωστόσο, η Mercedes βάζει τέλος σε αυτή την παράδοση, ανακοινώνοντας επίσημα ότι η επόμενη γενιά της E-Class και η επερχόμενη ανανεωμένη B-Class δεν θα είναι διαθέσιμες σε έκδοση ταξί.

Η συγκεκριμένη αλλαγή θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές του επόμενου έτους, επηρεάζοντας μόνο αυτά τα δύο μοντέλα. Τα μεγαλύτερα V-Class, EQV, Vito Tourer και eVito Tourer θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμα ως ταξί. Ο λόγος που διακόπτονται οι εκδόσεις ταξί των E-Class και B-Class, είναι η μείωση των πωλήσεων την τελευταία πενταετία.

Mercedes-Benz TAXI 4

Ακόμα, η Mercedes δεν σκοπεύει να προσφέρει το νέο της ηλεκτρικό σεντάν EQE με ειδικό εξοπλισμό για χρήση ταξί, καθώς το μοντέλο έχει υψηλότερο κόστος κτήσης από την E-Class.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

“Αυτή τη στιγμή εστιάζουμε στις ανάγκες του κλάδου των ταξί για να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις αυτού του σημαντικού τμήματος της αγοράς. Οι αναλύσεις της αγοράς μας έχουν δείξει ότι στο μέλλον, η ζήτηση για ευρύχωρα, πολυχρηστικά οχήματα με έως και επτά θέσεις, ειδικά για μεταφορές επιβατών, θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Με τις V-Class, EQV, Vito Tourer και eVito Tourer, ανταποκρινόμαστε με επιτυχία σε αυτή την κατηγορία”, ανέφερε η εταιρεία σε επίσημη δήλωσή της.

Mercedes-Benz TAXI 3

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ