Η Mercedes-Benz ετοιμάζει τον ανταγωνιστή του Tesla Model 3

Mercedes-Benz CLA Coupe 2023 1

Το νέο 4θυρο κουπέ θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση το 2025 και θα προσφέρεται σε εκδόσεις που καταναλώνουν βενζίνη ή ρεύμα.

Η επόμενη γενιά της Mercedes-Benz CLA Coupe δεν θα κοντράρει μόνο τις παραδοσιακές δυνάμεις της κατηγορίας, αλλά και το αμιγώς ηλεκτρικό Tesla Model 3, καθώς θα προσφέρεται σε εκδόσεις ήπιας υβριδικής τεχνολογίας και ηλεκτρικές.

Το νέο 4θυρο κουπέ της Mercedes-Benz θα παρουσιαστεί με τη μορφή πρωτότυπου στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και το εμπορικό του λανσάρισμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2025.

Mercedes-Benz CLA Coupe 2023 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά το γεγονός ότι η Mercedes-Benz βρίσκεται σε διαδικασία απλούστευσης της ονομασίας των μοντέλων της, η νέα CLA θα διατηρήσει την ονομασία της σε όλες τις εκδόσεις και δεν θα υιοθετήσει τα αρχικά EQ που κοσμούν τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της γερμανικής εταιρείας.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις πρόσφατες πληροφορίες, η Mercedes-Benz θέλει να μειώσει την πληθώρα επιλογών που διαθέτει στις compact κατηγορίες, αλλά αυτό το γεγονός δεν θα ακουμπήσει την CLA που θα παραμείνει στην γκάμα ως έχει.

Mercedes-Benz CLA Coupe 2023 3

Η νέα γκάμα compact μοντέλων της Mercedes-Benz θα περιλαμβάνει τις δύο εκδόσεις αμαξώματος της CLA, Coupe και Shooting Brake, το crossover GLA/EQA και το SUV GLB/EQB. Και τα τέσσερα αυτά μοντέλα θα διατίθενται τόσο με θερμικούς κινητήρες βενζίνης όσο και με ηλεκτρικούς, και θα κατασκευάζονται στη Γερμανία και την Ουγγαρία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αντίθεση με την πλατφόρμα MB-EA που αφορά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και θα αποτελέσει την βάση των επερχόμενων ηλεκτρικών εκδόσεων των C-Class και GLC, η πλατφόρμα MMA μπορεί να υποστηρίξει συστήματα κίνησης με θερμικούς κινητήρες και ηλεκτρικά. Μάλιστα, η Mercedes-Benz για να εξηγήσει τον λόγο που έχει διττό χαρακτήρα η νέα πλατφόρμα και να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, ανέφερε ότι κατά κύριο λόγο είχε κατά νου τις ηλεκτρικές εκδόσεις.

Mercedes-Benz CLA Coupe 2023 4

Η νέα γενιά της CLA Coupe θα έχει ακόμα πιο σφηνοειδή σχεδίαση και χαμηλότερα τοποθετημένο εμπρός προφυλακτήρα, ενώ θα ξεχωρίζει και από την φωτεινή υπογραφή εμπρός και πίσω. Επιπλέον, θα έχει και ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις που θα ευνοήσουν τους χώρους και θα διευκολύνουν την πρόσβαση.

Το 2025 που θα ξεκινήσει την εμπορική της καριέρα η νέα CLA Coupe, η πορεία της θα ξεκινήσει αρχικά με την ηλεκτρική έκδοση και θα ολοκληρωθεί λίγο αργότερα με τις ήπια υβριδικές εκδόσεις βενζίνης. Το τελευταίο στοιχείο μας μαρτυρά ότι είναι πιθανές οι εκδόσεις AMG, αν και ακόμα δεν επιβεβαιωθεί τίποτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η πλατφόρμα MMA υποστηρίζει τάση 800V με ισχύ φόρτισης έως και 350 kW. Αυτό θα επιτρέπει την ταχυφόρτιση της μπαταρίας τύπου LFP από το 10% έως το 80% μέσα σε 30 λεπτά.

Mercedes-Benz CLA Coupe 2023 5

Με μια μπαταρία παρόμοιας χωρητικότητας 100 kWh, όπως αυτή που παρουσίασε στο πρωτότυπο Vision EQXX, η νέα CLA Coupe θα έχει αυτονομία πάνω από 800 χλμ. Θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, με εμπρός ηλεκτροκινητήρα ή με ηλεκτρομοτέρ και στους δύο άξονες για τετρακίνηση.

Νέοι είναι και οι ηλεκτροκινητήρες που θα εφοδιάσουν το νέο μοντέλο, είναι σύγχρονες μονάδες μόνιμου μαγνήτη δεύτερης γενιάς και φέρουν την κωδική ονομασία eATS2.0, και θα συνδυάζονται με κιβώτιο ταχυτήτων δύο σχέσεων.

Mercedes-Benz CLA Coupe 2023 6
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην γκάμα των θερμικών κινητήρων, η επερχόμενη CLA θα εφοδιάζεται με ένα ολοκαίνουργιο μοτέρ που είναι σχεδιασμένο για να πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro 7 και θα υποστηρίζεται από ήπια υβριδικό σύστημα 48 V.

Η επόμενη γενιά της Mercedes-Benz CLA Coupe δεν θα έχει στην γκάμα της έκδοση με επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης (PHEV), με τον υποψήφιο αγοραστή να μπορεί να επιλέξει μόνο μεταξύ ηλεκτρικής ή ήπια υβριδικής βενζινοκίνητης έκδοσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ