Η μεγάλη κλοπή της αντλίας: Αντί για diesel βάζουν αέρα (video)

απάτη πρατήριο αέρα αντί για ντίζελ

Ένα πρωτοφανές περιστατικό αθέμιτης κερδοφορίας σημειώθηκε πριν από λίγες ώρες σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Ρουμανία, όταν ο οδηγός έβαλε στο ρεζερβουάρ του οχήματός του πάνω από 400 λίτρα… αέρα.

Το λαθρεμπόριο καυσίμων και το κλέψιμο των καταναλωτών στην αντλία συνεχίζουν να βρίσκονται σε έξαρση, παρά την ατέρμονη μάχη που δίνουν οι κατά τόπους διωκτικές αρχές για την πάταξη του φαινομένου.

Καμία απάτη, ωστόσο, δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή που βίωσε πρόσφατα ένας οδηγός βαρέου οχήματος στη Ρουμανία, όταν επισκέφτηκε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων κοντά στην πόλη Găești για έναν τυπικό ανεφοδιασμό του ρεζερβουάρ.

Ο οδηγός βίωσε ένα πραγματικό σοκ όταν αντιλήφθηκε ότι η αντλία με την οποία ανεφοδίαζε το όχημά του, αντί για diesel χορηγούσε… αέρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εμφανώς εξαγριωμένος, ο οδηγός αποφάσισε να μαγνητοσκοπήσει την… απάτη την οποία υφίστατο και να μοιραστεί την πρωτοφανή εμπειρία του με τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως μπορούμε να δούμε και στο βίντεο, η συνολική ποσότητα που έδειξε o ψηφιακός πίνακας στην αντλία ήταν πάνω από 463 λίτρα, προκαλώντας σημαντική οικονομική ζημιά στον οδηγό του φορτηγού.

κλοπή στην αντλία αέρας αντί για ντίζελ βενζιναδικο

Με δεδομένο, μάλιστα, ότι η μέση τιμή του ντίζελ κίνησης στη Ρουμανία είναι κοντά στα 9 λέου/λίτρο (1,82 ευρώ/λίτρο με βάση τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες), ο οδηγός κλήθηκε να πληρώσει γύρω στα 4.146 λέου, ήτοι περί τα 845 ευρώ.

«Με έκλεψαν μπροστά στα μάτια μου», αναφέρει ο έκπληκτος οδηγός, με την υπόθεση πλέον να διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές.

Σημειώνεται ότι το φαινόμενο της κλοπής της μάνικας γνωρίζει μεγάλες διαστάσεις και στη χώρα μας, όπου έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι για τον εντοπισμό των πρατηριούχων οι οποίοι αισχροκερδούν εις βάρος των ανυποψίαστων καταναλωτών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε ο οδηγός στη Ρουμανία

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ