Η «μαύρη τρύπα» της Ευρώπης -Ποια χώρα «κρύβεται» από τους χάρτες της Google

Google Street View

Κλειστές πόρτες συνάντησε η Google και ειδικότερα η υπηρεσία Street View σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο ισχυρές χώρες της Ευρώπης.

Η παντοκρατορία της Google και το ιδιότυπο μονοπώλιο που έχει δημιουργήσει στον Παγκόσμιο Ιστό δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τις γερμανικές αρχές, οι οποίες έκλεισαν την πόρτα στο… πρόσωπο του τεχνολογικού κολοσσού, αποκλείοντας μία από τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες της.

Ο λόγος για το Street View, στην απεικόνιση του οποίου η επικράτεια της Γερμανίας εμφανίζεται ως μια τεράστια «τρύπα» στην καρδιά της Ευρώπης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η «τρύπα» αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι ο νόμος περί προσωπικών δεδομένων στη Γερμανία δεν επιτρέπει την καταγραφή ιδιωτικών κτιρίων.

Είναι ο ίδιος νόμος, ο οποίος σε άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου επιβάλλει το «θόλωμα» των προσώπων αλλά και των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων που «συλλαμβάνονται» από τις κάμερες της Google.

Στην προκειμένη περίπτωση το αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο της Γερμανίας, επί της ουσίας απαγορεύει τη δημοσίευση των εικόνων στην υπηρεσία Street View, η οποία συμπληρώνει 16 χρόνια ζωής, έχοντας ξεκινήσει από την πόλη του San Francisco το 2007.

Σε αυτά τα περίπου 16 χρόνια λειτουργίας, η υπηρεσία της Google έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 220 εκατομμύρια φωτογραφίες σε 102 χώρες του πλανήτη, διανύοντας ούτε λίγο ούτε πολύ 16 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως εκτός από τη Γερμανία, το Street View έχει γνωρίσει το σκληρό πρόσωπο της μοίρας ή αν προτιμάτε της νομοθεσίας και σε άλλες χώρες, όπως η Αυστραλία και η Κίνα.

Τελευταία φορά που τα αυτοκίνητα της Google βρέθηκαν στους δρόμους της Γερμανίας ήταν το 2011, γεγονός που εξηγεί το γεγονός ότι μπορεί ακόμα και σήμερα κάποιος να περιηγηθεί σε συγκεκριμένες κεντρικές οδικές αρτηρίες της χώρας μέσα από την υπηρεσία του Street View.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ