Η Lamborghini γιορτάζει την 60ή της επέτειο με ένα παγκόσμιο tour

Lamborghini Miura 60 years

Κλείνοντας έξι δεκαετίες ζωής από τη στιγμή της ίδρυσής της από τον Feruccio Lamborghini, η εταιρεία της Sant' Agata προγραμματίζει για φέτος πολλαπλούς εορτασμούς στην Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την 6η Μαΐου 2023, που είναι η ημέρα της 60ής επετείου. Της επετείου, βεβαίως, που ξεκίνησε η εταιρεία να κατασκευάζει αυτοκίνητα, καθώς ως γνωστόν είχε ξεκινήσει με την παραγωγή τρακτέρ μετά το τέλος του β' παγκοσμίου πολέμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά στις εκδηλώσεις θα είναι προσκεκλημένοι όλοι οι ιδιοκτήτες μιας Lamborghini κάθε δεκαετίας και κάθε είδους, που θα δώσουν το παρόν με τα εμβληματικά τους ιταλικά supercars. Με τις μυθικές τους Miura και Countach, μέχρι τις Diablo και τις πιο σύγχρονες Murcielago και Aventador μεταξύ άλλων, θα διαμορφώσουν ένα σκηνικό αυτοκινητικής μαγείας σε καθεμιά από τις συγκεντρώσεις στις ΗΠΑ, στην Ιταλία, στη Βρετανία, στην Ιαπωνία και σε άλλες χώρες.

Ήδη οι εορτασμοί ξεκίνησαν στις 19 Ιανουαρίου 2019 με τα εγκαίνια του ανακαινισμένου μουσείου της Lambo στη Sant’Agata Bolognese. Στόχος των ανθρώπων της εταιρείας ήταν ανέκαθεν να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του μουσείου τη φετινή επετειακή χρονιά της εταιρείας, και πλέον σε αυτό μπορεί κανείς να δει την έκθεση των εμβληματικών ιταλικών supercars με τον τίτλο «The Future Began In 1963» (Το μέλλον ξεκίνησε το 1963).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επόμενη εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Ιαπωνία, και συγκεκριμένα στην πίστα της Suzuka, με την ονομασία «Lamborghini Day Japan - 60th Anniversary». Η ιταλική εταιρεία περιμένει πως θα δώσουν το παρόν χιλιάδες λάτρεις των αυτοκινήτων της, μαζί με πολλούς συλλέκτες με τις δικές τους Lambo. Το ίδιο θα συμβεί και στη Βρετανία, στην πίστα του Silverstone στις 29 Απριλίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Μάιο, το μήνα της επετείου, θα διεξαχθεί ο γύρος της Ιταλίας «60° Anniversario Giro» που θα ολοκληρωθεί στις 28 του μήνα αυτού με ένα μεγάλο φεστιβάλ και ένα πάρτι που θα είναι ανοιχτό για το κοινό.

Η Lamborghini προγραμματίζει να κάνει ένα αντίστοιχο tour των κατόχων μιας Lamborghini και στις ΗΠΑ, μέσα στο καλοκαίρι, κι έπειτα στην Κίνα το Σεπτέμβριο. Με αυτή τη σειρά, οι δύο αυτές χώρες αντιπροσωπεύουν τις μεγαλύτερες αγορές για την εταιρεία της Sant' Agata.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εν συνεχεία για τον Οκτώβριο είναι προγραμματισμένο το πρώτο Lamborghini Festival, που θα είναι ανοιχτό για το κοινό. Το φεστιβάλ αυτό αφορά περισσότερο σε κατόχους πιο αγωνιστικών προδιαγραφών αυτοκινήτων της Lambo, και θα λάβει χώρα στην πίστα της Vallelunga, έξω από τη Ρώμη. Στο ίδιο σιρκουί θα διεξαχθούν και οι φετινοί τελικοί του θεσμού Super Trofeo Lamborghini το Νοέμβριο.

Παράλληλα με τις επίσημες εκδηλώσεις που προγραμματίζει από τα κεντρικά της η Lamborghini, ανάλογους εορτασμούς -με εκδηλώσεις και διαδρομές- έχουν προκηρύξει και οι λέσχες ιδιοκτητών της από 24 ακόμη χώρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα αυτά συμβαίνουν στο κατώφλι του περάσματος και της Lambo στην εποχή της ηλεκτροκίνησης με το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο το 2027, και στο τελείωμα της εποχής των μη-εξηλεκτρισμένων ατμοσφαιρικών V12 που ούρλιαζαν για δεκαετίες στην ουρά των supercars της Sant' Agata.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ