Γνωρίζετε ότι η Lamborghini φτιάχνει και τρακτέρ;

Lamborghini Trattori 1

Αρκετοί αγρότες αγοράζουν Lamborghini εδώ και δεκαετίες. Και όχι, δεν το κάνουν γιατί θέλουν να οδηγούν κομψά και πανίσχυρα supercar στα χωράφια τους.

Ο Ferruccio Lamborghini, ο άνθρωπος που ίδρυσε την ομώνυμη εταιρεία κατασκευής supercars, είχε αρχικά μια εταιρία τρακτέρ. Η Lamborghini Trattori S.p.A ιδρύθηκε το 1948 στο Cento της Ιταλίας.

Lamborghini Trattori 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γεννημένος το 1916 στα μέσα του Α' Πασκοσμίου Πολέμου, ο Ferruccio μεγάλωσε σε μια αγροτική οικογένεια αμπελουργών που παρήγαγε κρασί. Η οικογενειακή επιχείρηση έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ζωή του, καθώς μεγάλωσε περιτριγυρισμένος από τον αγροτικό τρόπο ζωής και φυσικά τα γεωργικά μηχανήματα. Χάρη σε αυτά τα ερεθίσματα, ανέπτυξε έναν έντονο ενθουσιασμό και ένα παθιασμένο ενδιαφέρον για την μηχανολογία, που τον οδήγησαν στο τεχνικό ινστιτούτο Fratelli Taddia κοντά στην Μπολόνια. Ταυτόχρονα, δούλευε και ως μαθητευόμενος μηχανικός σε κοντινό συνεργείο.

Ακολούθησε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος και τα σχέδια του άλλαξαν ριζικά. Επιστρατεύτηκε ως μηχανικός στην ιταλική αεροπορία και για αρκετά μεγάλο διάστημα υπηρέτησε στην Ρόδο. Το 1943 πιάνεται αιχμάλωτος από τους Βρετανούς και του αναθέτουν ταυτόχρονη εργασία στο συνεργείο οχημάτων μέχρι την λήξη του πολέμου.

Lamborghini Trattori 3

Το 1946 επιστρέφει στην Ιταλία και εντοπίζει αμέσως την ανάγκη που υπάρχει στην χώρα για τρόφιμα, και κατά συνέπεια γεωργικά μηχανήματα. Το πρώτο Lamborghini τρακτέρ κατασκευάστηκε το 1948 και ονομάστηκε Carioca. Ήταν ένα φθηνό στην παραγωγή και την αγορά τρακτέρ, που χρησιμοποιούσε διαδεδομένα μηχανικά μέρη από διάφορα στρατιωτικά οχήματα της εποχής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεσά σε λίγα μόλις χρόνια, απέκτησε προσωπικό 30 μηχανικών και από εκεί που κατασκεύαζε ένα τρακτέρ την εβδομάδα, έφτασε να κατασκευάζει 200 το χρόνο. Ταυτόχρονα, οι παλιοί προπολεμικής τεχνολογίας κινητήρες πήραν την άγουσα για τα αποδυτηρία και τοποθετήθηκαν σύγχρονοι εγχώριας κατασκευής. Με αυτό τον τρόπο, ο Lamborghini δημιούργησε τέτοια τρακτέρ υψηλής ποιότητας που μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’50, η Lamborghini Trattorri είχε γίνει ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αγροτικών μηχανημάτων της Ιταλίας.

Lamborghini Trattori 4

Ακολούθησαν τρακτέρ μικρού και μεγάλου μεγέθους για διάφορες εργασίες, με το σπάνιο για την εποχή χαρακτηριστικό τους να είναι ο πολυδιαμορφώσιμος χαρακτήρας τους. Με αυτό τον τρόπο ο αγρότης αγόραζε εξαρτήματα και όχι καινούρια μηχανήματα. Έτσι εξελίχθηκε το είδος και αυξήθηκαν ακόμα πιο πολύ οι πωλήσεις τους.

Η αγάπη του Ferruccio όμως για τα γρήγορα αυτόκινητα και η κόντρα του με τον Enzo Ferrari για τον προβληματικό συμπλέκτη της 250 GT που είχε στην κατοχή του, τον οδήγησε στην ίδρυση της Lamborghini Automobili το 1963. Και είναι η μόνη ήθελε να κρατήσει, μιας και μέχρι το 1974 είχε πουλήσει κάθε επιχείρηση με το όνομά του. Την Lamborghini Trattori την είχε πουλήσει στην ιταλική SAME ένα χρόνο νωρίτερα. Βέβαια, ο λογότυπος και το όνομα των ιταλικών αυτών τρακτέρ δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα, για ευνόητους λόγους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Lamborghini Trattori 5

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ