Η ισχυρότερη BMW M3 στον πλανήτη έρχεται από τη Schnitzer (Video)

BMW M3 AC Schnitzer

Στην περίπτωση που οι 510 ίπποι της «εργοστασιακής» BMW M3 δεν σας ακούγονται αρκετοί, τότε δεν έχετε από το να απευθυνθείτε στη Schnitzer, η οποία απογειώνει την ισχύ του εξακύλινδρου σε σειρά κινητήρα των 3,0 λίτρων στους 582 ίππους.

Μια σειρά αναβαθμίσεων που φέρουν την υπογραφή της Schnitzer εξασφαλίζει στο μέχρι σήμερα γνωστό βαυαρικό sedan ακόμα μεγαλύτερη ισχύ στη μέχρι σήμερα γνωστή και ως εκ τούτου ανταγωνιστικότερες επιδόσεις.

Στο επίκεντρο του πακέτου αναβάθμισης που προσφέρει η Schnitzer για τη σημερινή BMW M3 Competition βρίσκεται ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος εξακύλινδρος κινητήρας των Βαυαρών, ο οποίος στην εργοστασιακή εκδοχή του αποδίδει 510 ίππους και 650 Nm ροπής.

BMW M3 AC Schnitzer
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τις παρεμβάσεις στο σύστημα διαχείρισης του 3,0 λιτρου κινητήρα και του συστήματος εξαγωγής, η απόδοσή του φτάνει πλέον τους 590 ίππους και τα 750 Nm ροπής, επίδοση ρεκόρ για το σπορ sedan της BMW.

Τη γενναιόδωρη αύξηση της ισχύος συνοδεύει ένα επιθετικότερο σε επίπεδο αεροδυναμικής body kit, καθώς και η ρυθμιζόμενη ανάρτηση η οποία έχει μειώσει την απόσταση που χωρίζει το αμάξωμα από το έδαφος κατά 15 με 20 χιλιοστά.

BMW M3 AC Schnitzer

Οι σφυρήλατες και ελαφρύτερες ζάντες αλουμινίου των 20 ιντσών διαδραματίζουν τον δικό τους ρόλο, ενώ αναβαθμίσεις μπορεί να εντοπίσει κανείς και στο εσωτερικό.

Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζουν το τριάκτινο τιμόνι με επένδυση Nappa και Alcantara, καθώς και τα μεγαλύτερα σε διαστάσεις paddles, τα οποία εξασφαλίζουν πιο εύκολη πρόσβαση στη χειροκίνητη λειτουργία του αυτόματου κιβωτίου των οκτώ σχέσεων.

BMW M3 AC Schnitzer
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό το κόστος του πακέτου αναβάθμισης της Schnitzer ούτε και οι επιδόσεις που αποκτά το γερμανικό sedan μετά και την αύξηση της απόδοσης του εξακύλινδρου συνόλου στους 590 ίππους και τα 750 Nm ροπής.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ