Αποκάλυψη για τη νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer

BMW Σειρά 2 Active Tourer

Συνεχίζοντας την ανανέωση της compact οικογένειας μοντέλων της, η BMW αποκάλυψε τη νέα γενιά της Σειρά 2 Active Tourer.

Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά μικρομεσαία πολυχρηστική BMW, με την πρώτη Σειρά 2 Active Tourer να λανσάρεται το 2014 και να σημειώνει σχεδόν 500.000 πωλήσεις.

Η νέα πιο πρακτική «2άρα» θα λανσαριστεί στην Ευρώπη τον ερχόμενο Φεβρουάριο και σχεδιαστικά, ακολουθεί μεν το νέο, πιο στρογγυλεμένο design που έχουμε δει και στη νεότερη γενιά της BMW Σειρά 1, όμως εδώ ξεχωρίζει αν μη τι άλλο η καινούργια, μεγάλων διαστάσεων διπλή εμπρόσθια γρίλια που πλαισιώνεται από πιο δυναμικά LED φώτα.

BMW Σειρά 2 Active
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περισσότερες από ποτέ είναι και οι τονισμένες «νευρώσεις» στο 1 όγκου αμάξωμα του μοντέλου, ενώ αλλαγμένη σχεδίαση έχουν και οι προφυλακτήρες, με τα πίσω φώτα να παραπέμπουν και πάλι σε αυτά της Σειρά 1.

Στο εσωτερικό, υπάρχουν πολλά κοινά με το αντίστοιχο τμήμα της νέας ηλεκτρικής BMW iX, με κυριότερο το περίφημο κάθετο πάνελ BMW Curved Display με τις δύο οθόνες (10,25 και 10,7 ιντσών) για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα infotainment. Το τελευταίο, είναι η νεότερη γενιά των συστημάτων της μάρκας με το νέο λειτουργικό BMW Operating Sustem 8.

BMW Σειρά 2 Active

Ξεχωρίζουμε επίσης το περίφημο «αιωρούμενο» υποβραχιόνιο μεταξύ των εμπρός καθισμάτων, στην μπροστινή άκρη του οποίου εδράζεται ο επιλογέας ταχυτήτων του αυτόματου κιβωτίου, τα αλάρμ καθώς και άλλοι χρήσιμοι διακόπτες, αφήνοντας πολύ χώρο για μικροαντικείμενα στη βάση της κονσόλας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
BMW Σειρά 2 Active

Φυσικά, η πρακτικότητα του εσωτερικού είναι αυξημένη, αφού μεταξύ άλλων υπάρχουν  και συρόμενα πίσω καθίσματα (σύρονται σε απόσταση κατά 130 χλστ.). To πορτ-μπαγκάζ παραμένει στα ίδια επίπεδα σε σχέση με αυτό της προηγούμενης Σειρά 2 Active Tourer και έχει χωρητικότητα 470 λίτρων, που μπορεί να φθάσει έως και τα 1.455 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

Η νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer θα σταδιοδρομήσει με 4 κινητήρες, μεταξύ των οποίων καινούργια επιλογή είναι η 223i, που φέρει ένα mild-hybrid σύστημα κίνησης με 2λιτρο μοτέρ βενζίνης και μπαταρία, συνδυαστικής ισχύος 218 ίππων. Επίσης mild-hybrid είναι και η 220i των 170 ίππων, ενώ στη βάση της γκάμας θα δούμε τη 218i με τον 1.500άρη 3κύλινδρο turbo των 136 ίππων.

BMW Σειρά 2 Active
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο diesel, μοναδική επιλογή προς το παρόν θα είναι ο 2λιτρος 4κύλινδρος της 218d, ο οποίος έχει απόδοση 150 ίππων. Σημειώστε τέλος ότι όλες οι εκδόσεις στάνταρ περιλαμβάνουν 7άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ από το καλοκαίρι η BMW θα λανσάρει και 2 plug-in υβριδικές επιλογές του νέου της μοντέλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ