Η Formula 1 που φτιάχτηκε από Lego (Video)

Saudi Arabia Lego F1

Στο πλαίσιο της προώθησης του πρώτου Grand Prix της F1 που θα διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία, η Ομοσπονδία της χώρας δημιούργησε το μεγαλύτερο σε διαστάσεις μονοθέσιο που έχει φτιαχτεί από Lego.

Με αυτή την κατασκευή, που διεκπεραιώθηκε από επαγγελματίες της Lego και τοποθετήθηκε στο εμπορικό κέντρο Red Sea Mall της Τζέντα, η Ομοσπονδία Αυτοκινήτου & Μοτοσικλέτας της Σαουδικής Αραβίας (SAMF) πέρασε στο βιβλίο Guinness ξεπερνώντας το ρεκόρ που κατείχε από το 2019 η Ferrari, με ένα μονοθέσιο από 350 χιλιάδες Lego.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τελευταίο κομμάτι της κατασκευής τοποθέτησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της χώρας, ο πρίγκηπας Khalid bin Sultan Al-Abdullah Al-Faisal, κατά τη διάρκεια της εθνικής εορτής της Σαουηδικής Αραβίας στις 23 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, καθένα από τα 500 χιλιάδες κομμάτια θα πουληθεί και τα έσοδα θα διατεθούν στην φιλανθρωπική πλατφόρμα Ehsan που διαθέτει η χώρα.

Η SAMF, μάλιστα, δημοσίευσε και το παρακάτω εντυπωσιακό time-lapse που δείχνει όλη τη διαδικασία κατασκευής του καταπράσινου μονοθεσίου από Lego, που προετοιμάζει το έδαφος στη χώρα για το νυχτερινό GP Σαουδικής Αραβίας, που θα διεξαχθεί στις 3-5 Δεκεμβρίου - και μαζί με το GP του Άμπου Ντάμπι μία εβδομάδα αργότερα θα κλείσουν τη μεγάλη φετινή μάχη του τίτλου μεταξύ του Lewis Hamilton και του Max Verstappen.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ