Η Pagani περνά στην ηλεκτροκίνηση μέσω... Σαουδικής Αραβίας

pagani zonda

Η Pagani δείχνει να κερδίζει έδαφος στην παγκόσμια σκηνή των hypercars, με μια φρέσκια επένδυση από τη Σαουδική Αραβία - η οποία, μέσω του κρατικού της επενδυτικού προγράμματος, θα αποκτήσει το 30 τοις εκατό της ιταλικής εταιρείας.

Η οικογένεια Pagani θα διατηρήσει το πλειοψηφικό μερίδιο της εταιρείας, όπως και ο Horacio Pagani θα κρατήσει τους ρόλους του Διευθύνοντος Συμβούλου και του Επικεφαλής Σχεδιαστή. Το Public Investment Fund (PIF) της αραβικής χώρας θα γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερός της μέτοχος - ενώ το μικρότερο μερίδιό τους θα κρατήσουν οι Ιταλοί Nicola Volpi και Emilio Petrone.

Ο Horacio Pagani είπε πως η νέα συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία θα επιτρέψει στην ιταλική φίρμα να χαράξει μια μακροχρόνια στρατηγική ανάπτυξης, και να διατηρήσει την καινοτομική της φιλοσοφία στα μελλοντικά της hypercars «τα οποία θα εξακολουθήσουν να γεννούν μοναδικά συναισθήματα ασχέτως της τεχνολογίας των κινητήρων τους».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα με τα νέα τετράτροχα δημιουργήματά της, η Pagani -ως γνήσια ιταλική εταιρεία- φιλοδοξεί να εισέλθει τα προσεχή χρόνια και στο χώρο της μόδας και του lifestyle, μέσω του παραρτήματός της Pagani Arte.

Το Public Investment Fund της Σαουδικής Αραβίας, που έχει στο παρελθόν αγοράσει μετοχές και της Tesla, είναι ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά προγράμματα του πλανήτη. Ενδεικτικό είναι ότι οι επενδύσεις του μόνο στις ΗΠΑ αγγίζουν τα 16 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ