Νέα εφαρμογή της Google σβήνει το «προφίλ» του οδηγού σε περίπτωση κλοπής

Volvo Google Automotive

Η Google επεξεργάζεται μια εφαρμογή η οποία, σε περίπτωση κλοπής ενός αυτοκινήτου, θα επιτρέπει στον ιδιοκτήτη του να σβήνει τα προσωπικά του δεδομένα από το προφίλ που έχει εισάγει στο Android Automotive.

Ο αμερικανικός κολοσσσός αναπτύσσει με ταχείς ρυθμούς το Android Automotive τον τελευταίο καιρό, και ήδη έχει ξεκινήσει την εφαμοργή του στα νέα Volvo και Polestar. Θα ακολουθήσσει η τοποθέτησή του, στις ΗΠΑ, στο νέο ηλεκτρικό GMC Hummer EV, καθώς και σε πλήθος άλλων -όπως φαίνεται- αυτοκινήτων στο μέλλον.

Σε αντίθεση με το Android Auto που απλώς απεικονίζει την οθόνη του smartphone στην κεντρική οθόνη της κονσόλας του αυτοκινήτου, το Google Automotive επιτρέπει την απευθείας σύνδεση της οθόνης του αυτοκινήτου με το προφίλ του οδηγού, για να προφέρει πρόβαση σε όλη του τη σουίτα των emails, του Google Drive κ.λπ., αλλά και στα Google Maps, Google Play και Google Assistant.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι -σε αντίθεση με το Android Auto- τα δεδομένα αποθηκεύονται απευθείας στο αυτοκίνητο, και σε περίπτωστη κλοπής του ο λωποδύτης θα αποκτήσει πρόσβαση σε όλα αυτά τα προσωπικά δεδομένα του οδηγού.

Για το σκοπό αυτό, η Google εξελίσσει την εφαρμογή Find My Device, η οποία μπορεί απομακρυσμένα να κλειδώσει ένα προφίλ ή ακόμα και να διαγράψει όλα τα δεδομένα από το κλεμμένο αυτοκίνητο. Το ίδιο μπορεί να κάνει και σε ένα smartphone, αν κλαπεί.

Η διαδικασία έχει ως εξής: ο ιδιοκτήτης δημιουργεί ένα προφίλ στο αυτοκίνητό του, το οποίο μπορεί να προστατεύσει με κωδικό ασφαλείας (password). Σε περίπτωση κλοπής, με την εφαρμογή Find My Device αποκτά πρόσβαση από άλλη συσκευή στο προφίλ αυτό και το κλειδώνει ή το διαγράφει από το όχημα. Ακόμα κι αν το αυτοκίνητο δεν έχει σύνδεση με το διακίκτυο, το προφίλ θα διαγραφεί αμέως μόλις ενεργοποιηθεί ο κινητήρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ