Μια σπάνια Ford Mustang Shelby GT350 επανέρχεται στη ζωή μετά από δεκαετίες

Ford Mustang Shelby GT350 185 Barn Find

Παρατημένη να σκουριάζει σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στις όχθες μιας λίμνης της Georgia των ΗΠΑ για δεκαετίες, ένα από τα μόλις 562 αντίτυπα της Shelby GT350 εντοπίστηκε από συλλέκτες και επανέρχεται στη ζωή.

Ένας από τους περιβόητους συλλέκτες στην Αμερική, ο Zach Taylor, έπεσε πάνω σε μια αγγελία στο Facebook για ένα τιμόνι μιας Ford Mustang Shelby του 1966. Ερευνώντας την υπόθεση, ανακάλυψε ότι ο πωλητής είχε κληρονομήσει ένα σπίτι που έκρυβε στο γκαράζ του τρεις Mustang: μια K-Code του 1965, μια Convertible του 1961 και, το σπουδαιότερο, μια σπάνια Shelby GT350 του '65.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, ο Taylor ταξίδεψε στη Georgia και διαπίστωσε πως η υγρασία της λίμνης είχε προκαλέσει ιδιαίτερη φθορά στο εκτεταμένα σκουριασμένο αμάξωμα της Shelby GT. Ωστόσο, τα μηχανικά της μέρη παρέμεναν σε σχετικά καλή κατάσταση, και μάλιστα ήταν τα γνήσια του εργοστασίου από το 1965.

Χωρίς δισταγμό, ο Taylor και η παρέα του από παθιασμένους συλλέκτες παλιών Mustang αγόρασαν και τα τρία αυτοκίνητα. Η νέος ιδιοκτήτης αυτής της Shelby, Matt Taylor, κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρώσει την πλήρη ανακατασκευή του V8 κινητήρα χωρίς κανένα πρόβλημα, και να τον κάνει απόλυτα λειτουργικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, αντικατέστησε την ανάρτηση και τοποθέτησε νέο δοχείο καυσίμων και σύστημα εξάτμισης. Τέλος, καθάρισε εξονυχιστικά το εσωτερικό, αλλά αποφάσισε να αφήσει τα γνήσια μεταλλικά panels παρότι είναι εμφανής η σκουριά σε πολλά σημεία τους.

Με δεδομένο ότι η Ford κατασκεύασε τη Shelby GT350 σε μόλις 562 αντίτυπα, ο Taylor ευελπιστεί ότι η τιμή στην οποία θα πουλήσει την πλήρως αναστηλωμένη αυτή Mustang μπορεί να ξεπεράσει τα 400 χιλιάδες δολάρια (359 χιλιάδες Ευρώ).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο παρακάτω video, στο κανάλι «American Mustangs» στο YouTube, ο Taylor απεικονίζει τον εντοπισμό της Mustang Shelby GT350 στο ολοκληρωτικά εγκαταλελειμμένο σπίτι στη λίμνη της Georgia, και την πρώτη στιγμή που είδε το φως του ήλιου μετά από δεκαετίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ