Μυστηριώδης αποθήκη κρύβει δεκάδες τετράτροχους θησαυρούς (Video)

barn find american classics

Κάπου στην Αμερική, σε μια τοποθεσία που παραμένει μυστική, μια αποθήκη παρέχει καταφύγιο για δεκαετίες σε αμέτρητα κλασσικά, μυθικά και σπάνια διαμάντια της αμερικανικής αυτοκινητικής κουλτούρας.

Η μακρά λίστα περιλαμβάνει ορισμένα από τα πλέον εμβληματικά αυτοκίνητα των δεκαετιών του 1950 και ΄60, και μάλιστα όχι μόνο από τις mainstream εταιρείες -όπως η Ford, η Chevrolet και η Dodge- αλλά και από πολύ μικρότερες κατασκευάστριες -όπως η Pontiac, η DeSoto, η Studebaker και η Edsel- που δεν επιβίωσαν στην πορεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάτω από το παχύ στρώμα σκόνης που συσσωρευόταν στις λαμαρίνες τους για δεκαετίες, μπορεί κανείς να εντοπίσει μια από τις πρώτες Pontiac Deluxe ή μια Adventurer της DeSoto, μιας εταιρείας της Chrysler που ιδρύθηκε το 1928 και έπαυσε τη λειτουργία της το 1961.

Η Studebaker εκπροσωπείται σε αυτήν την αποθήκη από μια Champion των αρχών της δεκαετίας του 1950 και από μια Silver Hawk ή Power Hawk, ενώ ένα από τα πιο σπάνια αυτοκίνητα της συλλογής αυτής είναι η εμβληματική Nash Airflyte Ambassador, που κατασκευαζόταν την περίοδο 1949-1951.

Η τελευταία, όπως και η Kaiser Manhattan σ' αυτήν την α.ποθήκη, είναι ξεχασμένα αυτοκίνητα ακόμα και για τους Αμερικανούς. Όμως και τα δύο έχουν μείνει στην ιστορία του αυτοκινητικού σχεδιασμού - η πρώτη για την πολύ ιδιαίτερη ουρά της και η δεύτερη για τον κυματισμό που κάνει το άνω μέρος του παρ-μπριζ και αντίστοιχα η πλευρική γραμμή των ώμων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα από τα σπανιότερα αυτοκίνητα της συλλογής που κρύβει αυτή η αμερικανική αποθήκη είναι η Edsel Pacer. Η Edsel είχε εξαιρετικά βραχύβια πορεία, μόλις τριών ετών -παρότι ήταν μια εταιρεία της Ford- και η Pacer είναι το μοναδικό μοντέλο που κατασκεύασε, το 1958.

Οι σκονισμένοι αυτοί σπάνιοι αυτοκινητικοί θησαυροί της αποθήκης δεν δείχνουν να είναι ελλιπείς σε εξαρτήματα ή κατεστραμμένοι. Δείχνουν, απλώς, να αφέθηκαν εκεί πριν από πολλά χρόνια, και έκτοτε ο χρόνος να σταμάτησε για αυτά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέραν αυτών, όμως, η συγκεκριμένη αποθήκη παρέχει στέγη και σε ορισμένα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα των μεγαλύτερων κατασκευαστών - τα οποία, ωστόσο, είναι καλοδιατηρημένα και δείχνουν καθαρά. Ανάμεσά τους διακρίνονται διάφορες Cadillac Eldorado και Ford Thunderbird, καθώς και μια Chevrolet Impala στον εμβληματικό της λευκό-κόκκινο χρωματισμό.

Στον προαύλιο χώρο της αποθήκης είναι παραταγμένα πολλά ακόμη αυτοκίνητα, που φτάνουν ακόμα και μέχρι τη δεκαετία του 1920. Μπορεί να βρει κανείς εκεί ακόμα και δύο Ford Model T, αλλά ταα περισσότερα είναι ποικίλλες Cadillac - και παρότι είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, παραμένουν σε αρκετά καλή κατάσταση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το video που δημοσίευσε το κανάλι του YouTube με την ονομασία «Classic Car & Muscle Car», με τον τίτλο «η σπουδαιότερη ξεχασμένη συλλογή που είναι γνωστή στον άνθρωπο»:

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ