Η BYD φέρνει το Seagull στην Ευρώπη

BYD Seagull 1

Η «επίθεση» της BYD στη Γηραιά Ήπειρο επεκτείνεται με ένα μικρό, χαμηλού κόστους απόκτησης ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα ταράξει για τα καλά τα νερά.

Ο λόγος για το Seagull, το οποίο τοποθετείται σε διαστάσεις στο A-Segment και κυκλοφορεί στην αγορά της Κίνας από πέρυσι. Και παρότι μέχρι πρότινος δεν ήταν στα πλάνα να δοκιμάσει την τύχη του και στην Ευρώπη, αυτό άλλαξε.

Η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της BYD, Stella Li, επιβεβαίωσε πως το 2025 το Seagull θα έρθει και στα μέρα μας, ως ένα γερό χαρτί για να εδραιώσει τη μάρκα στην Ευρώπη και να τη βοηθήσει να εξασφαλίσει μερίδιο της ευρωπαϊκής αγοράς που θα φτάσει σε διψήφιο νούμερο! Φιλόδοξο; Μπορεί. Όμως για να πετύχεις τέτοιους στόχους, χρειάζεται ένα προσιτό όχημα για το αγοραστικό κοινό (κι ας μην έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους) και το Seagull θα είναι ακριβώς αυτό!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κόστος απόκτησής του μήκους 3.780mm μοντέλου θα είναι κάτω από τα 20 χιλιάδες ευρώ. Το μικρό 5θυρο hatchback έχει στην παρούσα του μορφή, μέγιστη ισχύ στα 75 άλογα. Το μικρό μεταξόνιο δεν επιτρέπει την τοποθέτηση μεγαλύτερης μπαταρίας, άρα οι Κινέζοι θα πρέπει να κάνουν την παρούσα, πιο αποδοτική.

Κι αυτό διότι με τα ευρωπαϊκά δεδομένα και τον πιο «αυστηρό» κύκλο WLTP, η εκτιμώμενη αυτονομία του Seagull είναι στα 325 χιλιόμετρα. Και για να κοιτάξει στα μάτια τον έντονο ανταγωνισμό που υπάρχει κι ολοένα αυξάνεται σε αυτή την κατηγορία, η τιμή αυτή θα πρέπει να ανέβει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ