Η Bugatti Chiron σπάει όλα τα ρεκόρ σε δημοπρασία

bugatti chiron

Στο τέλος της περασμένης χρονιάς, η Bugatti παρουσίασε τη μοναδική Chiron Profilee, πραγματοποιώντας την επιθυμία των πελατών για να καλυφθεί το κενό μεταξύ της συμβατικής Chiron Sport και της πιο σκληροπυρηνικής Chiron Pur Sport.

Βέβαια, στην πραγματικότητα η Profilee αφορά περισσότερο ένα grand tourer, το οποίο αρχικά είχε προγραμματιστεί να μπει κανονικά στην παραγωγή μαζί με τις υπόλοιπες Chiron. Ωστόσο, μόλις πωλήθηκαν 500 μονάδες του αυτοκινήτου, η κατασκευή του τερματίστηκε και τα σχέδια… ναυάγησαν.

bugatti chiron b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Bugatti δεν έκρυψε ποτέ τη… στενοχώρια της για την απόφαση αυτή, διότι είχε δουλέψει πολύ για το συγκεκριμένο project. Οπότε, η ομάδα που το είχε επιμεληθεί, αποφάσισε να το πάει μέχρι τέλους και να ετοιμάσει έστω ένα πλήρως ολοκληρωμένο μοντέλο για να μπορεί να κυκλοφορήσει στον δρόμο.

Έτσι, δημιουργήθηκε η Profilee, σε ένα και μοναδικό αντίτυπο. Η διαφορά της λοιπόν, σε σχέση με τις υπόλοιπες Chiron, είναι πως όλες ήξεραν τους μελλοντικούς τους ιδιοκτήτες από πριν, ενώ για αυτήν έπρεπε οι ενδιαφερόμενοι να… μονομαχήσουν στήθος με στήθος, μέσω δημοπρασίας για να την αποκτήσουν.bugatti chiron c

Το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε από το εργοστάσιο στο Carrousel du Louvre στο Παρίσι. Η εκδήλωση του οίκου RM Sotheby’s έλαβε χώρα την 1η Φεβρουαρίου και οι εκτιμητές είχαν υπολογίσει τιμή πώλησης γύρω στα 5,6 εκατομμύρια ευρώ. Όμως το σφυρί χτύπησε τελευταία προσφορά στα 9,9 εκατομμύρια ευρώ! Το ποσό αυτό ανακηρύσσει την Profilee, ως το ο ακριβότερο αυτοκίνητο που έχει ποτέ πουληθεί ποτέ μέσω δημοπρασίας.  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ