Η BMW επενδύει εκατομμύρια ευρώ στα Βαλκάνια -Η χώρα που επέλεξε

Apoleies fortisis 1

Μέσω του επενδυτικού της βραχίονα i Ventures η BMW συνεχίζει να επενδύει σε υποσχόμενες start up εταιρείες στρέφοντας αυτή τη φορά το «βλέμμα» της στα Βαλκάνια.

Εκτός από τους ίδιους τους σταθμούς φόρτισης και την εξέλιξή τους, το λογισμικό διαχείρισης αλλά και σύνδεσής τους με τους χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων -η αντίστοιχη εφαρμογή για smartphone- παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στην αξιοποίηση τους από τον χρήστη αναφορικά με την ευκολία που προσφέρουν.

Με έδρα την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, η Ampeco είναι μια start up εταιρεία που έχει καταφέρει ήδη να ξεχωρίσει στον συγκεκριμένο τομέα προσφέροντας ήδη την ψηφιακή της πλατφόρμα σε μερικούς από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές φορτιστών παγκοσμίως.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή την εταιρεία επέλεξαν οι Βαυαροί για την επόμενη μεγάλη τους επένδυση, με το βλέμμα σε ένα εξηλεκτρισμένο μέλλον, με τον επενδυτικό βραχίονα i Ventures των Βαυαρών να ηγείται στον γύρο επενδύσεων Series A της Ampeco, κατά τον οποίο οι Βούλγαροι συγκέντρωσαν συνολικά το ποσό των 14,7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 11,9 εκατ. από την BMW.

Η Ampeco προχώρησε στο νέο γύρο άντλησης κεφαλαίων καθώς έχει πλέον στα σχέδιά της να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην άλλη μεριά του Ατλαντικού μέσω του «ευέλικτου» λογισμικού διαχείρισης που αναπτύσσει, το οποίο, μεταξύ άλλων, δεν δεσμεύει έναν πάροχο στους φορτιστές ενός μόνο κατασκευαστή.

Στα τέσσερα χρόνια που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά η Ampeco έχει ήδη αποκτήσει περισσότερους από 120 πελάτες σε 45 χώρες με το λογισμικό διαχείρισης της να δίνει λύση σε περισσότερους από 62.000 σταθμούς φόρτισης σε όλο τον κόσμο. Στο ίδιο χρονικό διάστημα η βουλγάρικη εταιρεία έχει καταφέρει να διπλασιάσει το προσωπικό της στα 80 άτομα, ενώ ο τζίρος της τετραπλασιάζεται κάθε χρόνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέρος του νέου κεφαλαίου που άντλησε η βουλγάρικη εταιρεία θα διατεθεί για τη δημιουργία ομάδων και γραφείων στις μεγαλύτερες αγορές αυτοκινήτου της Ευρώπης όπως είναι η Γερμανία και η Γαλλία αλλά και στην δημιουργία ομάδας στην Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ