Μια θρυλική και σπάνια Lancia Delta Integrale πωλείται σε τιμή-ρεκόρ

Lancia Delta Integrale Martini 5 Evoluzione

Το 69ο αντίτυπο από τα μόλις 400 της έκδοσης Martini 5 Evoluzione της θρυλικής Lancia Delta Integrale, από το μακρινό 1992, έχει μόλις 169 χιλιόμετρα στο κοντέρ και μοιάζει σαν να βγήκε μόλις από το εργοστάσιο.

Και πάλι, όμως, το γεγονός ότι η ανώτατη προσφορά για την αγορά της που έχει ήδη κατατεθεί ξεπερνά τις 190.000 ευρώ -ποσό με το οποίο μπορεί σήμερα να αγοράσει κανείς ένα σύγχρονο supercar- είναι άκρως εντυπωσιακό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενδεικτικό, μάλιστα, είναι το γεγονός ότι πρόσφατα μια Delta HF Integrale Evo II του 1995 που δημοπρατήθηκε στη Βρετανία, σε εξίσου απαστράπτουσα κατάσταση, δεν ξεπέρασε σε τελική τιμή τις 80 χιλιάδες ευρώ. Σε γενικές γραμμές πάντως, όσα αντίτυπα της θρυλικής Delta Integrale πωλούνται σήμερα, πετυχαίνουν όλο και υψηλότερες τιμές.

Το συγκεκριμένο αντίτυπο της Martini 5 Evoluzione φέρεται να ανακαλύφθηκε στο υπόγειο μιας ιταλικής αντιπροσωπείας αυτοκινήτων, η οποία το πούλησε στο σημερινό του ιδιοκτήτη το 2018. Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι το αυτοκίνητο έχει κάνει μόλις 169 χιλιόμετρα, και αυτό αναμφίβολα συμβάλλει σημαντικά στην υψηλή τιμή πώλησής του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το χρώμα του είναι το κλασσικό λευκό Bianco της Lancia, και φυσικά συνοδεύεται από τα αυτοκόλλητα της Martini, χορηγού της αγωνιστικής ομάδας της ιταλικής εταιρείας που κυριάρχησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ με τη Delta στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1980.

Οι ζάντες του είναι οι αυθεντικές λευκές Speedline 15 ιντσών αλουμινίου, που φυσικά φορούν σύγχρονα ελαστικά Michelin MXX διάστασης 205/50. Στο εσωτερικό, τα μαύρα καθίσματα Recaro έχουν κόκκινες ραφές, ο πίνακας οργάνων έχει τις εμβληματικές κίτρινες ενδείξεις, ενώ το ταμπλό διαθέτει ακόμα το αυθεντικό ραδιοκασετόφωνο της Clarion.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συντήρηση του δίλιτρου, τετρακύλινδρου Turbo κινητήρα δεν χρειάστηκε τίποτα περισσότερο από την αλλαγή των λιπαντικών, του ιμάντα και του ψυκτικού υγρού. Η μετάδοση της ισχύος του γίνεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του παλιού, καλού μηχανικού κιβωτίου 5 σχέσεων, του κεντρικού διαφορικού Ferguson και του πίσω διαφορικού Torsen περιορισμένης ολίσθησης.

Η Lancia Delta Integrale Martini 5 Evoluzione με τον Νο69 συνοδεύεται από το πιστοποιητικό γνησιότητας Lancia Classiche, που είναι φυσικά προφανές βάσει των προσφορών που έχει ήδη δεχθεί η εταιρεία δημοπράτησής της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ