Η νέα απάτη με τα γυρισμένα χιλιόμετρα των αυτοκινήτων -Με αυτή τη συσκευή που αγοράζεις online κρύβεις την πραγματικότητα

Odometer fraud 1

Μία νέα συσκευή «παγώνει» τον ολικό χιλιομετρητή και πωλείται ελεύθερα στο διαδίκτυο σε προσιτή τιμή, χωρίς κανέναν έλεγχο.

Οι απατεώνες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της αγοράς αυτοκινήτου βρήκαν ένα νέο τρόπο να σταματούν την λειτουργία καταγραφής διανυθέντων χιλιομέτρων, και μάλιστα με την χρήση μίας μόνο συσκευής.

Η απάτη με τα γυρισμένα χιλιόμετρα είναι χρόνια γνωστή και έχει ευδοκιμήσει από διάφορους αδίστακτους εμπόρους αυτοκινήτων. Τώρα όμως, αυτού του είδους η απάτη έχει φτάσει σε ένα νέο τεχνολογικό επίπεδο, χάρη σε μία νέα συσκευή.

Odometer fraud 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλοι οι οδηγοί γνωρίζουν ότι όσο λιγότερα είναι τα χιλιόμετρα ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, τόσο μεγαλύτερη τιμή θα πιάσει όταν πουληθεί. Τα σύγχρονα όμως αυτοκίνητα έχουν ψηφιακούς ολικούς χιλιομετρητές που δεν μπορούν να ξεγελαστούν.

Στα μοντέλα από το 2017 και μετά, η αλλαγή των ψηφίων του ολικού χιλιομετρητή είναι πολύ δύσκολη, με αποτέλεσμα να νομίζει η πλειοψηφία της αγοράς αυτοκινήτου ότι η εποχή της απάτης με τα γυρισμένα χιλιόμετρα πλησίαζε στο τέλος της.

Τελικά όμως, αποδεικνύεται ότι ακόμη και τα πιο εξελιγμένα ηλεκτρονικά των σύγχρονων αυτοκινήτων μπορούν να ξεγελαστούν. Εξάλλου, για αυτό τον το σκοπό, δεν είναι απαραίτητο να βρείτε κάποιον «ειδικό» και να πληρώσετε ένα μεγάλο ποσό για να μπορέσετε να κάνετε την «δουλειά» σας. Μπορείτε να αγοράσετε μια ειδική συσκευή.

Odometer fraud 3

Η ονομασία της συσκευής αυτής είναι Mileage Stopper ή Mileage Filter και η τιμή του στο διαδίκτυο είναι περίπου 300 με 350 ευρώ, ανάλογα με τη μάρκα του μοντέλου που προορίζεται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα, η συσκευή μοιάζει με πλεξούδα καλωδίων με δύο φίσες στις άκρες. Η τοποθέτησή της δεν είναι περίπλοκη, καθώς οποιοσδήποτε ηλεκτρολόγος ή συνεργείο μπορεί να επέμβει στην καλωδίωση του αυτοκίνητου, να αποσυνδέσει την πολυπλεξία CAN-bus που μεταφέρει τα δεδομένα του αυτοκίνητου, να την ενώσει με την συσκευή που αναφέρουμε και να επανασυνδέσει την πλεξούδα.

Με αυτόν τον τρόπο, η πρόσθετη «συσκευή» ξεγελάει τον υπολογιστή ταξιδίου, με αποτέλεσμα να μην γράφει επιπλέον χιλιόμετρα. Η συγκεκριμένη λύση/απάτη είναι αρκετά βολική και αποτελεσματική για κάποιον που θέλει να εξαπατήσει τον μελλοντικό αγοραστή του αυτοκινήτου του, ενώ «ενδείκνυται» και για οχήματα leasing που έχουν χιλιομετρικό όριο χρήσης.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ