Μοναδική «αναβίωση» της θρυλικής Alfa Romeo Tipo 33 Periscopica

Alfa Romeo Periscopica 2021

Με αφορμή τα 111ά γενέθλια της Alfa Romeo, ο ιδιώτης σχεδιαστής Aditya Narayan δημιούργησε μια σύγχρονη εκδοχή της θρυλικής Periscopica του 1967.

Η Periscopica ήταν η πρώτη από τις αγωνιστικές Tipo 33 της εργοστασιακής ιταλικής ομάδας την περίοδο 1967-'77, με τις οποίες η Alfa συμμετείχε μεταξύ άλλων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Sportscars και στον δημοφιλή τότε αμερικανικό θεσμό CanAm. Είχε δίλιτρο κινητήρα V8 90 μοιρών, κατασκευασμένο από την Autodelta, που απέδιδε 230 ίππους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη αυτής της γενιάς των αγωνιστικών Alfa Romeo πήρε την ονομασία «Περισκόπιο» λόγω του σχήματος του πολύ ιδιαίτερου αεραγωγού στην οροφή της. Τώρα ο ιδιώτης σχεδιαστής Aditya Narayan πήρε το θρυλικό σχέδιο του Carlo Chiti και του έδωσε σύγχρονη μορφή - διατηρώντας φυσικά ακέραιη τη φιλοσοφία του, αλλά και το «περισκόπιο».

Ο Narayan, σχεδιαστής της Ford με εξεκιδίκευση στη Mustang και στη Mustang Mach-E, διατήρησε αυτούσιο το ιδιαίτερα χαμηλό ύψος του αυτοκινήτου, αλλά εκσυγχρόνισε τα κυκλικά φώτα και τη λεπτή γρίλια. Οι τροχοί, μέσα στους ευμεγέθεις θόλους, αποτελούνται από αεροδυναμικού σχεδιασμού ζάντες της BBS.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αεραγωγοί βρίσκονται σχεδόν παντού -στις πλευρές, στις άκρες των προφυλακτήρων, πάνω από το κεφάλι του οδηγού-, η οροφή λάμει διά της απουσίας της, ενώ το πίσω μέρος είναι εντυπωσιακά δυναμικό χάρη στο κάλυμμα του κινητήρα που εκτείνεται με αεραγωγούς ως τον προφυλακτήρα, τα κυκλικά LED φωτιστικά σώματα και τη διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Τόσο στα εμπρός φώτα όσο και στην κεντρική οθόνη του εσωτερικού εμφανίζεται η πολύ έξυπνη ιδέα του σχήματος του τετράφυλλου τριφυλλιού - του αγωνιστικού εμβλήματος Quadrifoglio Verde της Alfa Romeo. Το τιμόνι με επίπεδο άνω και κάτω μέρος, το λιτό όργανο του πίνακα ενδείξεων και ο ρετρό επιλογέας ταχυτήτων συμπληρώνουν την εικόνα.

Διαβάστε επίσης:

Συγκρίνουμε: Peugeot 3008 1.5 BlueHDi vs Audi Q3 35 TDI

Τα καλύτερα οικογενειακά έως 20.000 ευρώ 

Δείτε τα πιο προσιτά ντίζελ SUV της ελληνικής αγοράς

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποια premium μικρομεσαία αγοράζεις με 22.000 ευρώ;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ