Η Alfa Romeo επιβεβαίωσε τη δημιουργία ενός μικρού SUV

Alfa Romeo Brennero

Με δηλώσεις του στον ευρωπαϊκό Τύπο, ο επικεφαλής της Alfa Romeo επιβεβαίωσε το πέρασμα στη γραμμή παραγωγής ενός μικρού SUV.

H Alfa Romeo Tonale, το λανσάρισμα της οποίας στην ευρωπαϊκή αγορά πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, θα αποτελέσει μόνον την αρχή για τη μιλανέζικη φίρμα, καθώς μέσα στα επόμενα χρόνια οι Ιταλοί πρόκειται να προσθέσουν ένα ακόμα SUV στην γκάμα τους.

Η επιβεβαίωση για την εξέλιξη ενός μικρού οχήματος ελευθέρου χρόνου ήρθε από τον πρόεδρο της Alfa Romeo, Jean-Phillippe Imparato, ο οποίος μάλιστα τοποθέτησε τη νέα πρόταση της μιλανέζικης φίρμας απέναντι στο γνωστό σε όλους MINI Countryman.

O Jean-Phillippe Imparato ξεκαθάρισε ότι η επιβίωση της Alfa Romeo εξαρτάται από την παρουσία της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στις μεγαλύτερες κατηγορίες αυτοκινήτων της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και των B-SUV, καθώς οι απομόνωση σε πιο niche τμήματα της ευρωπαϊκής αγοράς δεν πρόκειται να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Alfa Romeo Brennero

Αν λοιπόν η πολυαναμενόμενη Alfa Romeo Tonale πρόκειται να αποτελέσει τους ανταγωνιστές των Mercedes-Benz GLA, BMW X1 και Audi Q3, τότε το B-SUV θα κληθεί να κοιτάξει στα μάτια το MINI Countryman και Audi Q2.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πρώτο μικρό SUV στην ιστορία της Alfa Romeo θα ονομάζεται Brennero και πρόκειται να περάσει στην γραμμή παραγωγής το 2024, αποτελώντας ταυτόχρονα και την πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση των Ιταλών.

Είναι κάτι περισσότερο από πιθανόν, λοιπόν, η Brennero να βασίζεται στο ήδη γνωστό Peugeot 2008, ακολουθώντας το ηλεκτρικό του παράδειγμα και εξασφαλίζοντας στην Alfa Romeo εκπροσώπηση στην πιο καυτή κατηγορία της ευρωπαϊκής αγοράς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ