Χρησιμοποιείς το κινητό στο αυτοκίνητο; Έτσι θα μπορείς να καις λιγότερη βενζίνη

google maps street view tholoma

Με μόλις λίγα «κλικ» στο κινητό μας τηλέφωνο μπορούμε να μειώσουμε την κατανάλωση καυσίμου και να βρούμε το πρατήριο καυσίμων με τις χαμηλότερες τιμές.

Σημαντικά ευκολότερη έχει γίνει η ζωή των οδηγών, χάρη στις υπηρεσίες πλοήγησης που παρέχουν καθοδήγηση για τη μετακίνηση από ένα σημείο «Α» σε ένα σημείο «Β».

Η δημοφιλέστερη εφαρμογή πλοήγησης, η οποία πλέον έχει πάρει θέση στα κινητά τηλέφωνα εκατομμύρια οδηγών, είναι τα Google Maps τα οποία υποβάλλονται διαρκώς σε αναβαθμίσεις με γνώμονα την περαιτέρω διευκόλυνση των χρηστών.

Παράλληλα, πολλά από τα updates που δέχονται οι Χάρτες της Google φροντίζουν και για την… τσέπη μας, μιας και συνδράμουν καθοριστικά είτε στο να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμου, είτε στον εντοπισμό των πρατηρίων με τις χαμηλότερες τιμές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαδρομές με τη χαμηλότερη κατανάλωση

H πλέον κρίσιμη υπηρεσία των Google Maps που αραιώνει τις επισκέψεις στα πρατήρια είναι οι λεγόμενες «οικολογικές διαδρομές». Με επίσημη ανακοίνωση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα από τον περασμένο Σεπτέμβριο και επιτρέπει στους οδηγούς να επιλέξουν τη διαδρομή με τη χαμηλότερη κατανάλωση.

google maps μείωση της κατανάλωσης καυσίμου

Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να «ανοίξει» το Google Maps και να επιλέξει τον προορισμό του. Στη συνέχεια, πρέπει να πατήσει στις τρεις οριζόντιες τελείες στη δεξιά πάνω γωνία της οθόνης και να επιλέξει «Επιλογές Διαδρομής».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολούθως πατάει «Διαδρομές με αποδοτικότερη κατανάλωση καυσίμου», αλλά και «Τύπος κινητήρα», επιλέγοντας ανάμεσα σε βενζίνη, diesel, ηλεκτρικό και υβριδικό. Στη συνέχεια θα εμφανιστεί στον χάρτη η διαδρομή με τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι προεπιλεγμένη (by default) επιλογή είναι η βενζίνη.

google maps μείωση της κατανάλωσης καυσίμου

Μην ξεχνάμε ότι ο τύπος κινητήρα αποτελεί μια βασική παράμετρο για την Google ώστε να χαράξει την αποδοτικότερη διαδρομή. Επί παραδείγματι, για ένα diesel αυτοκίνητο η διαδρομή που θα ορίσει η εφαρμογή θα περιλαμβάνει κίνηση σε αυτοκινητόδρομο. Από την άλλη, για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής θα αφορά σε κίνηση σε αστικό περιβάλλον ώστε να αξιοποιηθεί η ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα.

Τιμές καυσίμων

Στη μείωση της οικονομικής επιβάρυνσης στην οικονομική επιβάρυνση των χρηστών θα συνεισφέρει και μια ακόμα λειτουργία των Χαρτών της Google που επιτρέπει στον εντοπισμό των πρατηρίων με τις χαμηλότερες τιμές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
google maps τιμές καυσίμων

Τα Google Maps επιτρέπουν την εξερεύνηση μιας περιοχής, έχοντας ως επιλογή και τα βενζινάδικα, παρουσιάζοντάς τα μαζί με την τιμή της αμόλυβδης.

Πατώντας στο σήμα που αφορά στην αναζήτηση της διαδρομής, θα αναδυθεί μια νέα καρτέλα όπου εμφανίζονται τα σημεία ενδιαφέροντος (βλ. καφετέριες, ΣΕΑ, Ξενοδοχεία κ.ο.κ.). Ανάμεσα σε αυτά είναι και τα πρατήρια υγρών καυσίμων. Επιλέγοντάς τα, θα εμφανιστούν στους χάρτες τα πρατήρια, πλαισιωμένα από μπάρες όπου αναγράφονται οι τιμές τους.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ