Χωρίς διόδια ο Flyover περιφερειακός δρόμος της Θεσσαλονίκης

flyover Θεσσαλονίκη

Ο flyover δρόμος της Θεσσαλονίκης θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα οδικά έργα στην συμπρωτεύουσα τα τελευταία χρόνια. Ας δούμε τι δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός της κυβέρνησης.

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον ραδιοσταθμό Real FM 107,1, o υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργο Καραγιάννης, αναφέρθηκε-μεταξύ άλλων-και στο flyover τμήμα του περιφερειακό Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως δε θα εφαρμοστεί κάποιο σύστημα διοδίων.

Επίσης, τόνισε: «Πρόκειται για έναν δρόμο – κόσμημα ο οποίος θα λύσει το μεγάλο κυκλοφορικό πρόβλημα που έχει η Θεσσαλονίκη», είπε ο κ. Καραγιάννης επισημαίνοντας ότι γίνεται ένας αγώνας, ώστε να τηρηθούν οι χρόνοι. Προσπαθούμε εντός δύο ετών να κλείσουμε όλες τις διαδικασίες γιατί πραγματικά το έργο έχει πολύ μεγάλη συνθετότητα. Η εκτίμησή μας είναι ότι μέχρι τα τέλη του 2021 θα έχουμε προσωρινό ανάδοχο, ώστε προς τα τέλη του 2022, να ξεκινήσουμε τις κατασκευαστικές εργασίες. Οφείλουμε στη Θεσσαλονίκη έναν σύγχρονο περιφερειακό δρόμο και αυτόν τον δρόμο θα τον έχει».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ουσιαστικά πρόκειται για μια συνολική αναβάθμιση του ανατολικού τμήματος της Περιφερειακής οδού της πόλης, όπου θα κατασκευαστεί ένας flyover δρόμος (δρόμος πάνω σε δρόμο). Με βάση τα αρχικά σχέδια θα ξεκινά από το ύψος του νοσοκομείου Παπαγεωργίου και θα καταλήγει στο ανισόπεδο κόμβο 10, στα Κωνσταντινουπολίτικα.

Όπως τονίζει και το υπουργείο Υποδομών, πρόκειται για τη μεγαλύτερη εναέρια οδό στην Ελλάδα, με συνολικό μήκος έργου 13 χιλιομέτρων, που περιλαμβάνει την κατασκευή μιας Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου, μήκους περίπου 9,5 χιλιομέτρων, τέσσερα εκ των οποίων σε συνεχή γέφυρα, καθώς και 9 ανισόπεδους κόμβους και 3 νέες σήραγγες.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως θα είναι ο flyover αυτοκινητόδρομος στη Θεσσαλονίκη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ