«Ψηφιακά» πρόστιμα με κινητές συσκευές για όσους δεν πληρώνουν εισιτήριο στα λεωφορεία (video)

λεωφορεία Θεσσαλονίκης

Το μπλοκάκι αντικαθίσταται από «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα με ασύρματο εκτυπωτή και πλέον τα πρόστιμα θα καταγράφονται ψηφιακά και θα γίνεται επί τόπου η εκτύπωση της απόδειξης προς τους παραβάτες.

Αυτές τις μέρες οι ελεγκτές κομίστρου παραλαμβάνουν κατά ομάδες τις ηλεκτρονικές συσκευές και ενημερώνονται για τον τρόπο χρήσης τους. Η ψηφιακή καταγραφή των προστίμων εντάσσεται σε μία συνολικότερη διαδικασία αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού του τμήματος ελέγχου κομίστρου.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής, ο ΟΑΣΘ έχει προχωρήσει:

στην αριθμητική ενίσχυση των ελεγκτών,

στην εκπαίδευση των ελεγκτών για τη διαδικασία των ελέγχων,

στην εισαγωγή του μέτρου των «στάσιμων ελεγκτών» σε τερματικούς σταθμούς, καθώς και καθ’ όλη τη διάρκεια του δρομολογίου συγκεκριμένων λεωφορειακών γραμμών οι οποίες εναλλάσσονται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξάλλου, αυτό το χρονικό διάστημα ο ΟΑΣΘ εγκαθιστά στα λεωφορεία ειδικά διαχωριστικά μεταξύ των οδηγών και του επιβατικού κοινού, ενέργεια η οποία θα οδηγήσει στο άνοιγμα και τη χρήση της μπροστινής πόρτας. Στόχος είναι μελλοντικά οι επιβάτες να επιβιβάζονται στα λεωφορεία αποκλειστικά από τη μπροστινή πόρτα, ώστε και ο οδηγός να είναι σε θέση να ελέγχει αν γίνεται έκδοση ή επικύρωση εισιτηρίου, ή αν ο επιβάτης διαθέτει κάρτα απεριορίστων διαδρομών.

Η αποκλειστική χρήση της μπροστινής πόρτας, που σε πρώτη φάση θα γίνει πιλοτικά, χρονολογείται στο τέλος της άνοιξης και, σε κάθε περίπτωση, συναρτάται από την εξέλιξη της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας ευαισθητοποίησης του επιβατικού κοινού για την ορθή χρήση των Δημόσιων Συγκοινωνιών και την καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής, ο ΟΑΣΘ προχωρά σε ενημερωτική καμπάνια. Τέλος, να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη ενέργεια αναμένεται να υιοθετήσει και στα λεωφορεία της πρωτεύουσας με στόχο να περιοριστούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ