Χάος σε όλους τους δρόμους! «Κόλαση» και στην Αττική Οδό

Κίνηση στην Αττική Οδό

Ώρες ακινητοποιημένοι παραμένουν οι οδηγοί των αυτοκινήτων και φορτηγών σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής ενώ καθημερινά χειροτερεύει και η εικόνα στην Αττική Οδό.

Τεράστια αποθέματα υπομονής πρέπει να διαθέτουν όσοι κινούνται με αυτοκίνητό τους πλέον σε όλους τους οδικούς άξονες της Αττικής καθώς ο υπερβολικός αριθμός αυτοκινήτων δεν αφήνει πολλά περιθώρια με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες ουρές ακινητοποιημένων οχημάτων.

Αυτή η εικόνα δεν υπήρχε μέχρι πριν λόγους μήνες στην Αττική Οδό η οποία αποτελούσε και το «καταφύγιο» χιλιάδων οδηγών που ήθελαν να μεταβούν από το ένα σημείο της πόλης στο άλλο καταβάλλοντας το αντίτιμο των διοδίων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει αποκλειστικά το Carandmotor.gr το μποτιλιάρισμα αποτελεί πλέον συνηθισμένο φαινόμενο και στον κορυφαίο αυτοκινητόδρομο της Αττικής ιδίως τις πρωϊνές ώρες και απογευματινές ώρες όπου οι ιδιοκτήτες οχημάτων μεταβαίνουν με αυτά στον τόπο εργασίας τους ή στο σπίτι τους αντίστοιχα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν συγκοινωνιολόγοι αν δεν γίνει κάτι άμεσα στην Αττική οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα κινούνται από το σπίτι τους προς κάποιο κεντρικό οδικό άξονα και στη συνέχεια θα μένουν εκεί για πολύ ώρα μποτιλιαρισμένοι.

Στο οδοιπορικό που πραγματοποίησε το Carandmotor.gr διαπιστώθηκε ότι η μετάβαση από την Κόρινθο προς την Αθήνα τις πρωϊνές ώρες είναι πραγματικά άνετη είτε αυτή διεξαχθεί από τη Νέα Εθνική Οδό είτε από την Παλαιά Εθνική Οδό χωρίς να καταγράψουμε κάποιο πρόβλημα στην κίνηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μόλις εισήλθαμε στην Αττική Οδό και πλησιάζοντας προς την Μαγούλα διαπιστώσαμε μια τεράστια ουρά που είχαν δημιουργήσει τα φορτηγά τα οποία προφανώς κινούνταν προς την Βιομηχανική Ζώνη. Ωστόσο η ουρά των φορτηγών καταλάμβανε τη δεξιά λωρίδα του δρόμου και προς τιμήν τους οι επαγγελματίες οδηγοί δεν δημιουργούσαν διπλή λωρίδα στην έξοδο ώστε να καταλάβουν μία ακόμη λωρίδα του δρόμου με αποτέλεσμα να μην επηρεάζεται η κίνηση των αυτοκινήτων.

Μόλις περάσαμε τα διόδια της Αττικής Οδού στο ύψος του Ασπρόπυργου εμφανίστηκε το μήνυμα στην πρώτη φωτεινή τεμπέλα η οποία μας προειδοποιούσε ότι καταγράφονται καθυστερήσεις 30 λεπτών έως την έξοδο Κηφισίας!

Αυτό είναι και το μήνυμα που αντικρίζουν οι περισσότεροι οδηγοί καθημερινά στην Αττική Οδό κατά τις πρωϊνές ώρες όσο και τις απογεματινές ώρες και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς η κίνηση φαίνεται ότι έχει αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό που δημιουργούνται ασφυκτικές συνθήκες και στον κορυφαίο αυτοκινητόδρομο της Αττικής.

Ο λόγος προφανώς και δεν είναι άλλος από την «εισβολή» απεγνωσμένων οδηγών οι οποίοι όπως φαίνεται δεν άντεξαν άλλο το μποτιλιάρισμα στους κεντρικούς οδικού άξονες της Αττικής και αναζήτησαν λίγα χιλιόμετρα πιο χαλαρής οδήγησης στο δρόμο που πληρώνεις διόδια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά ο υπερβολικός αριθμός των οχημάτων που επιλέγουν πλέον να κινηθούν και στην Αττική Οδό δυστυχώς δημιουργεί και εκεί συνθήκες μποτιλιαρίσματος έστω και με μικρότερο χρόνο αναμονής σε σχέση με την Κηφισίας, την Μεσογείων ή τον Κηφισό.

Οι ταχύτητες κίνησης των οχημάτων τις ώρες αιχμής είναι πολύ χαμηλές και παρά το γεγονός πως στην Αττική Οδό δεν υπάρχουν φανάρια που να δημιουργούν καθυστερήσει παρόλα αυτά η κίνηση αποτελεί πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Στα παραπάνω θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το γεγονός ότι πολλά παλαιά αυτοκίνητα μένουν στον δρόμο εξαιτίας κάποιας βλάβης οπότε επιβαρύνεται περαιτέρω η κυκλοφορία των οχημάτων!

Βέβαια αν προκληθεί και κάποιο τροχαίο ατύχημα με μόνο υλικές ζημιές τότε η κίνηση ξεπερνά κάθε προηγούμενο και οι οδηγοί πραγματικά θα πρέπει να έχουν «ατσάλινη» υπομονή για να μεταβούν στη δουλειά τους.

Λύσεις δεν υπάρχουν και όπως έχουν ξεκαθαρίσει και οι συγκοινωνιολόγοι οι Έλληνες θα πρέπει να αλλάξουν την μεταφορική τους κουλτούρα, να χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να υιοθετήσουν την ιδέα του Carsharing ώστε να κινούνται λιγότερα οχήματα στο δρόμο. Σε διαφορετική περίπτωση η εικόνα που καταγράφεται στου δρόμους θα χειροτερεύει καθημερινά με ότι και αν σημαίνει αυτό για το περιβάλλον αλλά και για την ψυχική υγεία των οδηγών...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ