Έτσι θα δοθεί τέλος στο μποτιλιάρισμα στον Κηφισό -Η πρόταση για «ειδικές δυνάμεις» της τροχαίας

Κηφισός Μποτιλιάρισμα

Τις προτάσεις του για την αποσυμφόρηση της κατάστασης στον πιο επιβαρυμένο οδικό άξονα της Αττικής κατέθεσε Έλληνας συγκοινωνιολόγος.

Σε λεωφόρος των στεναγμών έχει μετατραπεί ο Κηφισός, λόγω των ουρών που σχηματίζουν κατά τις ώρες αιχμής οι ορδές των οχημάτων, καθιστώντας μαρτυρικές τις μετακινήσεις των πολιτών.

Τα αίτια που βουλιάζει ο οδικός άξονας, ο οποίος ξεκινά από την περιοχή της Κηφισιάς και διατρέχει πλήθος συνοικιών της Αττικής καταλήγοντας στον Φαληρικό Όρμο, έχουν αναλυθεί εκτενώς από πλήθος Ελλήνων συγκοινωνιολόγων, και έχουν καταγραφεί από το carandmotor.

Ενδειτικά αναφέρουμε την παντελή απουσία Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ώστε να αποτελούν μια εναλλακτική της χρήσης αυτοκινήτου, τη μη σταθερή διατομή του (επί παραδείγματι οι τέσσερις λωρίδες γίνονται τρεις) τη μεγάλη κυκλοφορία βαρέων οχημάτων και τις συχνές ακινητοποιήσεις IX.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ άλλων, σε αυτά αναφέρθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, Θανάσης Τσιάνος, μιλώντας στη Ναυτεμπορική, προτείνοντας, παράλληλα, λύσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Κηφισός κίνηση

Μία από τις προτάσεις του αφορά στην ίδρυση Τροχαίας Κηφισού, όπως και στην Αττική Οδό, με άνδρες που θα είναι εκπαιδευμένοι πάνω στις ιδιαιτερότητες αυτού του άξονα και θα δίνουν άμεση λύση σε κάθε πρόβλημα που εμφανίζεται.

«Θα πρέπει να φτάσουμε σε ένα σύστημα διαχείρισης, αντίστοιχο με αυτό των παραχωρήσεων των αυτοκινητοδρόμων. Χρειάζεται ίδρυση Τροχαίας Κηφισού, όπως και στην Αττική Οδό, που θα είναι μόνο για τον συγκεκριμένο άξονα. Επίσης, οι άνδρες της θα είναι εκπαιδευμένοι μόνο για τη Λεωφ. Κηφισού».

Πρότεινε δε και την ύπαρξη ειδικού σώματος οδικής βοήθειας για τον Κηφισό, ενώ χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Περιφέρειας που αφορά στην προμήθεια ειδικής πλατφόρμας απομάκρυνσης ακινητοποιημένων αυτοκινήτων, επισημαίνοντας ότι καλό θα ήταν να υπάρξουν και άλλα τέτοια οχήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, αναφέρθηκε στα δρομολογημένα έργα που θα δώσουν ανάσα στον Κηφισό, συμπεριλαμβανομένων της επέκταση της Λεωφ. Κύμης και της ολοκλήρωση της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ