Η Volkswagen αποκαλύπτει ότι το νέο Amarok θα έχει και V6 κινητήρα

VW Amarok Testing

Η καινούρια γενιά του γερμανικού Pickup, που η Volkswagen εξελίσσει σε συνεργασία με τη Ford, θα έχει τον αμερικανικό 3.0 λίτρων diesel κινητήρα V6 απόδοσης 250 ίππων και δύο τετρακύλινδρους βενζίνης και diesel.

Παρότι η άνθηση των Pickups επιβραδύνθηκε λίγο τα τελευταία χρόνια, σε σχέση με την επέκτασή της τον καιρό της παρουσίασης του πρώτου Volkswagen Amarok μέχρι και την αποκάλυψη της Mercedes X-Class, η VW αποφάσισε να προχωρήσει στη νέα γενιά του Amarok.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την προϋπόθεση, όμως, ότι την εξέλιξή του θα αναλάμβανε η Ford, η οποία έχει ήδη την τεχνογνωσία των τελευταίων τεχνολογιών της κατηγορίας βάσει της εξέλιξης του νέου Ranger. Σε αντάλλαγμα, η VW θα συμβάλλει στην εξέλιξη των νέων συμπαγών ελαφρών επαγγελματικών vans της εταιρείας του μπλε οβάλ.

Έτσι, το νέο Amarok θα μοιράζεται την πλειοψηφία των μηχανικών του μερών με το Ranger, αλλά παρότι θα υιοθετήσει τον κινητήρα V6 δεν θα διαθέτει ακραία έκδοση αντίστοιχη του Ranger Raptor.

Η VW ξεκίνησε τους τελευταίους την προώθηση του νέου της Pickup με έναν βομβαρδισμό teaser φωτογραφιών και εικόνων από τις δοκιμές εξέλιξης του νέου Amarok. Το τελευταίο teaser αποκαλύπτει την ουρά του ημιφορτηγού, όπου δεσπόζει η ονομασία «Amarok» με τεράστια γράμματα - η οποία δείχνει να ταιριάζει με την τεστοστερόνη των υποψήφιων αγοραστών των Pickups. Άλλωστε, αυτή είναι μια «συνταγή» που είχε ακολουθήσει και η Ford, με το F-150 Raptor.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην κάτω αριστερά γωνία αυτής της teaser εικόνας της ουράς του Amarok βρίσκεται το έμβλημα V6. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτό παραπέμπει στον πετρελαιοκινητήρα 3.0 PowerStroke V6 του Ford Ranger, που αποδίδει 250 ίππους και 600 Nm ροπής.

Πιθανότατα θα συνδυάζεται και με το ίδιο αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων του Ranger, και φυσικά με το σύστημα τετρακίνησης του Pickup του μπλε οβάλ με υποπολλαπλασιασμό των σχέσεων και πολλαπλά οδηγικά προφίλ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέραν του V6, ακούγεται επίσης ότι το νέου Volkswagen Amarok θα προσφέρει και την επιλογή ανάμεσα σε δύο τετρακύλινδρους κινητήρες, τη μονάδα βενζίνης 2.3 EcoBoost (αλλά μόνο σε αγορές με λιγότερο αυστηρούς περιορισμούς ρύπων) και τη μονάδα diesel 2.0 EcoBlue που αναμένεται να είναι και η πιο ενδιαφέρουσα για τους Ευρωπαίους.

Μετά την προσεκτική αυτή διαρροή πληροφοριών και εικόνων του νέου Amarok από τη Volkswagen, όλα αναμένεται να αποκρυσταλλωθούν σε έναν μήνα - καθώς στις 7 Ιουλίου 2022 θα γίνει η παγκόσμια παρουσίαση της νέας γενιάς του γερμανικού Pickup.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ