Αυτή η σπάνια Ferrari 250 Testa Rossa του 1958 αγγίζει τα 35 εκατομμύρια ευρώ

Ferrari 250 Testa Rossa 1958

Ένα από τα σπανιότερα και αρτιότερα διατηρημένα αντίτυπα της αρχέγονης Ferrari 250 Testa Rossa βγαίνει στο σφυρί το Φεβρουάριο. Διαβάστε τι είναι αυτό που την κάνει μοναδική, και εξωφρενικά ακριβή.

Η συγκεκριμένη Ferrari 250 Testa Rossa, που μετρά εξίμισι δεκαετίες ζωής (και δεν σχετίζεται με τη μεταγενέστερη Testarossa, παρά μόνο στο όνομα), είναι ένα από τα μόλις 19 και απολύτως ποθητά από τους συλλέκτες αντίτυπα Pontoon Fender του ιταλικού sportscar που φέρουν την υπογραφή του θρυλικού σχεδιαστή Sergio Scaglietti.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι επιπλέον, είναι μία από τις ελάχιστες Testa Rossa που ταιριάζει ο αριθμός του κινητήρα με τον αριθμό του κιβωτίου ταχυτήτων, όπως επιβεβαιώνει το περιβόητο Red Book του αυτοκινήτου που περιλαμβάνει την εγγύηση αυθεντικότητας της Ferrari.

Η πιστοποίηση από την εταιρεία του Μαρανέλο προέκυψε σχετικά πρόσφατα, όταν το τμήμα ιστορικών αυτοκινήτων, Ferrari Classiche, ολοκλήρωσε την πλήρη ανακατασκευή του αυτοκινήτου. Πρόκεται για το σασί με αριθμό 0738 TR, το οποίο έλαβε μέρος σε περίπου 20 αγώνες στο τέλος της δεκαετίας του 1950, πετυχαίνοντας 4 νίκες στις 24 Ώρες του LeMans.

Το Cavallino αυτό βρισκόταν την τελευταία δεκαετία σε μια ιδιωτική αμερικανική συλλογή. Τώρα ανέλαβε τη δημοπράτησή του ο οίκος Sotheby’s, και θα το διαθέσει σε ιδιωτική δημοπρασία στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ στος τέλος του προσεχούς Φεβρουαρίου. Ο οίκος υπολογίζει ότι η αρχική τιμή του αυτοκινήτου θα κυμανθεί στα περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τους συλλέκτες αυτή είναι μια σπάνια ευκαιρία, διότι είναι ελάχιστες οι φορές που διατίθεται μία Ferrari 250 Testa Rossa. Η τελευταία πωλήθηκε το 2014 στη Βρετανία, με τιμή που φημολογείται ότι πλησίασε τα 40 εκατ. ευρώ χωρίς εκείνη η 250 Testa Rossa να είναι του Scaglietti. Το 2009 ένα άλλο αντίτυπό της άγγιξε στην Αμερική τα 15 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας εκείνη την εποχή ρεκόρ για αυτοκίνητο που πωλήθηκε σε δημιοπρασία.

Η 250 Testa Rossa είναι, επίσης, σπανιότερη από τη 250 GTO, και συνοδεύεται από σπουδαίες επιτυχίες της Scuderia στους αγώνες των Sportscars και στις 24 Ώρες του LeMans. Η ονομασία της προέρχεται από τις περίφημες κόκκινες κεφαλές των κινητήρων της Ferrari, καθώς στα ιταλικά σημαίνει “Κόκκινη κεφαλή”. Παρόλα αυτά, η 250 GTO πετυχαίνει σημαντικά μεγαλύτερες τιμές στις δημοπρασίες των τελευταίων ετών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ