Αυτή είναι η νέα πολεμική Porsche Cayenne του Ουκρανικού Στρατού

Η Porsche Cayenne του Ουκρανικού Στρατού 2023

Μία Porsche Cayenne εντάχθηκε στις τάξεις του ουκρανικού στρατού, με σκοπό να ενισχύσει την επιχειρησιακή του ικανότητα, στη μάχη που δίνει ενάντια στην εισβολή της Ρωσίας.

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ουκρανικός στρατός, σχεδόν από την αρχή του πολέμου με τη Ρωσία και ακόμη περισσότερο τώρα που πραγματοποιεί την αντεπίθεσή του, είναι η έλλειψη σε ελαφριά οχήματα.

Έτσι ξεκίνησε η Cayenne για να φτάσει στην Ουκρανία
Έτσι ξεκίνησε η Cayenne για να φτάσει στην Ουκρανία
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόβλημα αυτό προσπαθεί να λύσει εν μέρει η εθελοντική πρωτοβουλία «Car for Ukraine», μια ομάδα ανθρώπων που συγκεντρώνει οχήματα από δωρεές (κυρίως pick ups), τα τροποποιεί κατάλληλα και έπειτα τα δίνει στον ουκρανικό στρατό, στη μάχη έναντια στα ρώσικα στρατεύματα που έχουν εισβάλλει στη χώρα.

Η Porsche Cayenne που βλέπετε στις φωτογραφίες, είναι ένα ακόμη αυτοκίνητο που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στους Ουκρανούς στρατιώτες. Ωστόσο δεν έλαβε τις συνήθεις τροποποιήσεις που γίνονται στα pick ups που παραδίδονται στον ουκρανικό στρατό, οι οποίες αφορούν την ενίσχυση του αμαξώματος τους με μεταλλικές πλάκες και την τοποθέτηση βάσης στην καρότσα για αντιαρματικό όπλο.

Αφού μετέφερε αρχικά είδη ζωγραφικής σε παιδιά, η συγκεκριμένη πετρελαιοκίνητη Cayenne βάφτηκε στα χρώματα του στρατού και εφοδιάστηκε με σύστημα νυχτερινής όρασης ώστε να μπορεί να κινείται τη νύχτα χωρίς να χρησιμοποιεί τα φώτα της. Παράλληλα, τοποθετήθηκε σύστημα Starlink για συνδεσιμότητα με το Διαδίκτυο, κιβώτια αποθήκευσης οπλισμού, χωμάτινα ελαστικά, αλλά και εργάτης πίσω από τον εμπρός προφυλακτήρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τρίλιτρη υπετροφοδοτούμενη Cayenne των 240 ίππων έχει ήδη παραδοθεί στον διοικητή της 24ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (24 ОМБр), η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και τις προηγούμενες εβδομάδες είχε εμπλακεί και σε επιχειρήσεις γύρω από το Bakhmut.

Μέχρι στιγμής η «Car for Ukraine» έχει δωρίσει στον ουκρανικό στρατό 278 οχήματα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα δύο εκατ. ευρώ. Οι δωρεές είναι κυρίως Ford Ranger, Toyota Hilux, Mazda ΒΤ-50, Mitsubishi L200 και Nissan Navara, τα οποία μπορούν εύκολα να εξυπηρετήσουν την ανάγκη για ταχύτητα και ευελιξία στο πεδίο της μάχης, δύο αρετές που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στον πόλεμο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ