H Ford αναβιώνει το πρώτο Bronco με εντυπωσιακές νεο-ρετρό εκδόσεις

Ford Bronco Heritage Editions

Η Ford επιστρέφει στις ρίζες της: γιορτάζει το εμβληματικό της σπορ τετρακίνητο του 1966 με τις νέες εκδόσεις Bronco και Bronco Sport Heritage Editions - που φυσικά θα κατασκευαστούν σε μόνο 1.966 αντίτυπα.

Οι νέες αυτές εκδόσεις αφορούν σε όλη τη γκάμα της γενιάς 2023 του Bronco -τρίθυρη, πεντάθυρη και Sport- και περιλαμβάνουν πολλά χαρακτηριστικά αισθητικά στοιχεία που διέκριναν το Bronco πριν από περισσότερο από μισό αιώνα. Στοιχεία όπως τη λευκή οροφή σε χρώμα Oxford White, τη γρίλια, τους τροχούς και τα λευκά γραφικά στα εμπρός φτερά των τροχών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εταιρεία του μπλε οβάλ θα κατασκευάσει μόλις 1.966 αντίτυπα από καθεμία από τις Heritage Limited Editions, παραπέμποντας φυικά στη χρονολογία της εμφάνισης του αρχέγονου Bronco, που κέντρισε τη φαντασία των Αμερικανών της δεκαετίας του '60 με το σκληροτράχηλο στιλ του και τις εκτός δρόμου ικανότητές του.

Η δημιουργία των ειδικών αυτών εκδόσεων εντάσσεται στη στρατηγική του μεταχηματισμού του Bronco από απλό μοντέλο σε υπο-μάρκα (sub-brand) της Ford, με δική της σειρά διαφορετικών μοντέλων. Όπως κάνει η Land Rover με το Defender. Σε αυτή τη σειρά εντάσσονται οι ειδικές εκδόσεις του Bronco μέσα στο τελευταίο έτος: το Bronco Everglades, το Bronco Riptide και το Bronco Raptor φυσικά.

Στο Bronco του 2023, οι εκδόσεις Heritage διακρίνονται από τη διχρωμία που τους χαρίζει η λευκή Oxford White οροφή, καθώς και οι ζάντες 17 ιντσών, η λευκή λωρίδα που διατρέχει τις πλευρές και η γρίλια - όλα στο ίδιο χρώμα. Η τελευταία διαθέτει το κέντρο της τη μεγάλη κόκκινη γραμματοσειρά της FORD.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαζί, εμπνευσμένα από τη δεκαετία του 1960 είναι τα μεγάλα μαύρα πλαστικά προστατευτικά Sasquatch που εξέχουν από τους θόλους των τροχών, τα οποία συνδυάζονται με την διαπλάτυνση των προφυλακτήρων στις δύο άκρες τους. Οι τελευταίοι διαθέτουν επίσης ειδική προστατευτική επικάλυψη, ενσωματωμένους γάντζους και φώτα ομίχλης.

Η διαφορά της έκδοσης Heritage Limited σε σχέση με τη Heritage εστιάζεται κυρίως στις μαύρες ζάντες, επίσης 17 ιντσών, που όμως διαθέτουν και αυτές λευκή περίμετρο. Όλες οι επετειακές αυτές εκδόσεις Heritage προσφέρουν την επιλογή ανάμεσα σε πέντε χρώματα του αμαξώματος, αλλά η Heritage Limited διατίθεται μόνο στην μπλε Robin’s Egg Blue, μια απόχρωση βασισμένη στην Arcadian Blue του αρχέγονου Bronco.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά στο εσωτερικό, η Bronco Heritage Edition έχει εξειδικευμένες επενδύσεις των καθισμάτων και φυσικά το ταμπλό τους είναι βαμμένο στο ίδιο Oxford White χρώμα. Διαθέτουν επίσης το ειδικό ρετρό έμβλημα Bronco σε κόκκινο χρώμα, και κόκκινες γραμμικές λεπτομέρειες.

Το Bronco Sport, παρότι δεν υπήρχε τέτοιου είδους έκδοση στο πρωταρχικό Bronco της δεκαετίας του 1960, καπρώνεται και αυτό σήμερα τις εκδόσεις Heritage και Heritage Limited Editions. Δεν θα μπορούσε να ήταν αλλιώς για την εταιρεία του μπλε οβάλ, δεδομένης της εμπορικής επιτυχίας που διαγράφει το συμπαγές αυτό SUV στην Αμερική.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι προσθήκες είναι ίδιες με των τρίθυρων και πεντάθυρων Bronco Heritage, με τη διαφορά ότι τα μεγάλα κόκκινα γράμματα στη λευκή γρίλια γράφουν BRONCO αντί για FORD. Στο εσωτερικό δεν υιοθετούν το λευκό ταμπλό των άλλων εκδόσεων, αλλά έχουν λευκούς δακτυλίους στο κέντρο του ταμπλό και στις πόρτες, μαζί με σπορτίφ πινελιές όπως τις κόκκινες ή μπλε ραφές.

Οι εκδόσεις Heritage Edition του Bronco κινούνται από από τον κινητήρα βενζίνης 2.3 EcoBoost, με χειροκίνητο κιβώτιο 7 σχέσεων ή αυτόματο SelectShift 10 ταχυτήτων, που αποδιδει ως και 300 ίππους. Το πακέτο εξοπλισμού Sasquatch περιλαμβάνει επίσης την υψηλής off-road απόδοσης ανάρτηση H.O.S.S. 2.0 με αμορτισέρ της Bilstein, αυξημένο ύψος από το έδαφος, ελαστικά 35 ιντσών 35 Goodyear mud-terrain και ηλεκτρονικά μπλοκέ εμπρός-πίσω της Dana.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εκδόσεις Heritage Limited Edition, από την άλλη, κρύβουν στο καπό τους τον V6 κινητήρα 2.7 EcoBoost, ισχύος 330 ίππων. Αυτός συνδυάζεται με το αυτόματο SelectShift 10 σχέσεων. Όσο για το πιο συμπαγές και πιο «ασφάλτινο» Bronco Sport, αυτό χρησιμοποιεί το μικρότερο και οικονομικότερο μοτέρ 1.5 EcoBoost βενζίνης, των 181 ίππων.

Το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης της πρόσφυσης εκτός δρόμου προσφέρει στον οδηγό τα προφίλ ρυθμίσεων G.O.A.T., αρχικά των λέξεων «Goes Over Any Type of Terrain» («κινείται σε κάθε είδους επιφάνεια»). Τα προφίλ είναι πέντε: Normal, Eco, Sport, Slippery και Sand.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Bronco Sport Heritage Limited Edition έχει επίης all-terrain ελαστικά, αλλά 29 ιντσών, αλλά και διαφορετικό, ισχυρότερο βενζινοκινητήρα. Πρόκειται για τον 2.0 EcoBoost που φτάνει ως και τους 250 ίππους, για σπορ οδήγηση εκτός δρόμου. Παράλληλα, στο σύστημα G.O.A.T. προτίθενται ακόμη δύο οδηγικά προφίλ, τα Mud/Ruts (λάσπη/αυλακώσεις) και Rock Crawl (πετρώδες έδαφος).

Την ώρα που περιμένουμε και στην Ελλάδα την έλευση του νέου Bronco, η Ford διαθέτει ήδη την Αμερική για παραγγελίες τα Bronco Heritage και Heritage Limited. Οι τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις διατίθενται ήδη, με τιμές που ξεκινούν από τα 42.950 ευρώ για την έκδοση Heritage και από τα 64.850 ευρώ για τη Heritage Limited. Οι αντίτοιχες εκδόσεις του Bronco Sport ξεκινούν από τα 33.200 και τα 43.290 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ