Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Ford Bronco Raptor (video)

Ford Bronco Raptor 1

Η κορυφαία έκδοση επιδόσεων της νέας γενιάς του εμβληματικού 4x4 Ford Bronco έχει 412 ίππους και δυνατότητες που θυμίζουν αγωνιστικό Baja.

Η Ford παρουσίασε σήμερα την αγριεμένη έκδοση Raptor του Bronco, προσφέροντας σύμφωνα με την εταιρεία κορυφαίες επιδόσεις σε όλα τα τερέν. Βασίζεται στην 4θυρη έκδοση αμαξώματος του τετρακίνητου μοντέλου και χάρη στα αυξημένα μετατρόχια, το πλάτος έχει μεγαλώσει κατά 25 πόντους. Οι διαστάσεις του είναι 4.851 χλστ. μήκος, 2.177 χλστ. πλάτος και 1,980 χλστ ύψος, με το βάρος να φτάνει τους 2,6 τόνους.

Ford Bronco Raptor 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ισχυρότερη έκδοση δρόμου του Ford Bronco εφοδιάζεται με έναν 3λιτρο V6 EcoBoost και αποδίδει περισσότερους από 400 ίππους (412 PS). Διαθέτει αρκετές αλλαγές για καλύτερη διαχείριση της θερμότητας και σωστή λειτουργία σε περιβάλλον με υψηλές θερμοκρασίες.

Ford Bronco Raptor 3

Ο κινητήρας του νέου Bronco Raptor συνδύαζεται με το αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων που έχουμε δει και στις αντίστοιχες εκδόσεις των F-150 και Ranger, ενώ το σύστημα τετρακίνησης έχει επτά διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένου και του νέου Baja. Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα τίθεται σε λειτουργία και ένα σύστημα anti-lag για την μείωση της υστέρησης του τούρμπο.

Ford Bronco Raptor 7
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλαγές συναντάμε στους άξονες (Dana 44 εμπρός και Dana 50 πίσω) και στον ενισχυμένο συμπλέκτη του σασμάν, ενώ τα αμορτισέρ είναι ημιενεργά heavy duty της Fox για αγωνιστική χρήση. Παράλληλα, ενισχύσεις έχει δεχθεί και το πλαίσιο τύπου σκάλας, ενώ δεν απουσιάζουν και οι μεγάλες προστατευτικές ποδιές στο πάτωμα.

Ford Bronco Raptor 6

Η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί άλλους 12 πόντους σε σχέση με το απλό Bronco, και πίσω από όλους τους τροχούς συναντάμε αεριζόμενα δισκόφρενα. Τέλος, οι ζάντες αλουμινίου έχουν διάμετρο 17 ιντσών και ντύνονται με all terrain ελαστικά της BF Goodrich.

Ford Bronco Raptor 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την Ford, το νέο Bronco Raptor έχει ελάχιστη απόσταση από το έδαφος τα 33,2 εκ., διάβαση υδάτινου κωλύματος στα 94 εκ. και γωνίες προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής, 47,2 μοίρες, 30,8 μοίρες και 40,5 μοίρες αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ