Αυτή είναι η νέα λειτουργία των Google Maps -Πώς αλλάζει τις μετακινήσεις μας

Google Maps

Ακόμη πιο χρηστικοί γίνονται οι Χάρτες Google με τη δημοφιλή εφαρμογή να προσφέρει πλέον μία ακόμη πολύτιμη πληροφορία στους οδηγούς που την χρησιμοποιούν για την πλοήγησή τους.

Οι Χάρτες της Google τείνουν να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας όσων βρίσκονται πίσω από τιμόνι του αυτοκινήτου τους αλλά και εκείνους που την αξιοποιούν χρησιμοποιώντας άλλα μέσα για τις μετακινήσεις τους.

Η δημοφιλής εφαρμογή της αμερικάνικης εταιρείας προσφέρει όλο και περισσότερες πληροφορίες στον χρήστη της και με αυτόν τον τρόπο κάνει ακόμη πιο εύκολη την πλοήγηση. Δίνει παράλληλα και την ευκαιρία σε αυτόν που την χρησιμοποιεί να προετοιμαστεί καλύτερα για το σημείο του προορισμού του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με σκοπό να κάνει την εφαρμογή της ακόμη πιο κατατοπιστική και χρήσιμη η Google προχωρά σε μία ακόμη σημαντική ενημέρωση, αυτή τη φορά μόνο για χρήστες κινητών που χρησιμοποιούν λειτουργικό Android.

Συγκεκριμένα μέσω της ενημέρωσης που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες σε όλον τον κόσμο οι Αμερικάνοι ενσωματώνουν στους Google Maps δελτίο καιρού αλλά και πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα του αέρα σε μια περιοχή.

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες ήταν εδώ και χρόνια διαθέσιμες στους κατόχους κινητών με λειτουργικό iOS και τώρα, αν και με σχετική καθυστέρηση, προσφέρονται πλέον και στους χρήστες Android, οι οποίοι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούν έξτρα εφαρμογές για την πρόγνωση του καιρού και για την ποιότητα του αέρα αντίστοιχα.

Έπειτα και από την ενημέρωση, η οποία όπως προαναφέρθηκε γίνεται σταδιακά σε όλον τον κόσμο, στο άνοιγμα της εφαρμογής οι Χάρτες της Google θα προβάλλουν έναν μικρό σε μέγεθος σχετικό εικονίδιο στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης, κάτω από την μπάρα εύρεσης ενός σημείου ενδιαφέροντος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εικονίδιο παρουσιάζει συνοπτικά τη θερμοκρασία περιβάλλοντος στην περιοχή αλλά και την ποιότητα του αέρα και οι χρήστες που θέλουν πιο αναλυτικές πληροφορίες μπορούν να τις αποκτήσουν με ένα άγγιγμα του εικονιδίου (βλ. σχετική εικόνα) και να δουν την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες 12 ώρες.

Στις πληροφορίες περιλαμβάνονται η χαμηλότερη και υψηλότερη θερμοκρασία σε μια περιοχή ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, αλλά και πρόβλεψη για βροχή, συννεφιά κτλ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ