Τι να κάνεις για να προστατεύσεις το σπίτι σου από το να φαίνεται στους χάρτες της Google

Google Street View

Την ίδια στιγμή που η ευρωπαϊκή νομοθεσία αυστηροποιεί το πλαίσιο προστασίας των προσωπικών δεδομένων, η Google συνεχίζει να προσφέρει εύκολη πρόσβαση στις… αυλές των σπιτιών μας.

Ως γνωστό η δημοσίευση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων απαγορεύεται ρητώς και κατηγορηματικώς από την κοινοτική και την εθνική νομοθεσία, περιορίζοντας ακόμα και τη χρήση καταγραφικών μέσων που σκοπό έχουν την προστασία της προσωπικής περιουσίας.

Βέβαια, την ίδια στιγμή που η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων μοιάζει να διυλίζει τον κώνωπα, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να σφραγίσει τα όποια κενά αφήνει το ίδιο το γράμμα του νόμου, εταιρείες όπως η Google διαθέτουν την πολυτέλεια να θέτουν σε κοινή θέα ακόμα και τις… αυλές των σπιτιών μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι ενώ υπό κανονικές συνθήκες, η δημοσίευση δορυφορικών και μη εικόνων στους περίφημους χάρτες της Google και στο street view δεν θα αποτελούσε ιδιαίτερο πρόβλημα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι πληροφορίες που διαρρέουν μέσα από αυτές τις δημοσιεύσεις μπορούν να φανούν ιδιαίτερα… χρήσιμες σε άτομα με πιο… σκοτεινούς σκοπούς.

Google maps

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν είναι λίγοι εκείνοι πλέον που απευθύνονται στην Google ζητώντας να αφαιρέσει από τις εφαρμογές της εικόνες που διαρρέουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Ο τεχνολογικός κολοσσός, προσφέρει τη δυνατότητα σε ιδιώτες να ζητήσουν το θόλωμα εκείνων των φωτογραφιών που εισβάλλουν στην προσωπική περιουσία τους, αποκαλύπτοντας δεδομένα που θα μπορούσαν -εν δυνάμει- να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους. Η όλη διαδικασία γίνεται εύκολα, με τον ιδιοκτήτη να επιλέγει το σπίτι του και να ζητά μέσω της ειδικής φόρμας, να θολώσει το συγκεκριμένο σημείο της εικόνας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό συνέβη στην περίπτωση του επικεφαλής της Apple, ωστόσο, δεν χρειάζεται να είσαι CEΟ ενός τεχνολογικού κολοσσού για να πράξεις το αυτονόητο, καθώς μια επίσκεψη στο Google Maps και ειδικότερα στο Street View θα σου επιτρέψει να διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι αν η προσωπική σου περιουσία αντιμετωπίζει το φαινόμενο της… υπερέκθεσης στα φώτα της κακώς εννοούμενης δημοσιότητας.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ