Έτσι θα γίνεις αόρατος στα ραντάρ ταχύτητας -Το άγνωστο κόλπο

Γίνε αόρατος στα ραντάρ ταχύτητας -Πώς μπορείς να το καταφέρεις

Η έγκαιρη ενημέρωση για τα όρια ταχύτητας μπορεί να γλιτώσει τους οδηγούς από πολλούς, απρόσμενους και ιδιαίτερα δυσάρεστους μπελάδες και φυσικά από τσουχτερά πρόστιμα.

Δεν υπάρχει οδηγός που να χαίρεται όταν δέχεται κλήση από την Τροχαία, πόσο μάλλον όταν αυτός ο οδηγός φροντίζει για τα επίπεδα οδικής ασφάλειας για τον εαυτό του αλλά και τους υπόλοιπους χρήστες των δρόμων με το να ακολουθεί κατά γράμμα τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ωστόσο και οι ιδιαίτερα προσεκτικοί και νομοταγείς οδηγοί ενίοτε πραγματοποιούν παραβάσεις κάτι που συνήθως γίνεται λόγω ελλιπούς πληροφόρησης. Ανάμεσα σε αυτές τις παραβάσεις βρίσκεται φυσικά και εκείνη που αφορά την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας σε μια διαδρομή με την εφαρμογή της Waze να δίνει πλέον τη λύση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λόγος δεν γίνεται για τη δυνατότητα που προσφέρει η εφαρμογή της Waze να ενημερώνει τους οδηγούς που τη χρησιμοποιούν για την ύπαρξη ραντάρ ταχύτητας που μπορεί να βρουν μπροστά τους στη διαδρομή που κινούνται.

Άλλωστε η ύπαρξη αυτής της λειτουργίας, που παρουσιάζει τα ραντάρ ταχύτητας σε μια διαδρομή, αφορά την… «πονηρή» μερίδα των οδηγών που θέλουν να αποφεύγουν τα τσουχτερά πρόστιμα και συνήθως κινούνται στους δρόμους με ταχύτητες που βάζουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή και όχι μόνο.

Μέσω μιας σειράς αναβαθμίσεων που έγιναν πρόσφατα η εφαρμογή της Waze προσφέρει πλέον στον οδηγό ενός οχήματος τη δυνατότητα να ενημερώνεται για την αλλαγή του ορίου ταχύτητας που μπορεί να υπάρχει σε έναν δρόμο πριν ακόμη φτάσει αυτός στο σημείο όπου υπάρχει η πινακίδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πλέον η εφαρμογή παρουσιάζει νωρίτερα και προειδοποιεί για την επερχόμενη αλλαγή στο όριο ταχύτητας, ενώ δείχνει στον οδηγό και τα μέτρα που απομένουν μέχρι να φτάσει στο σημείο όπου πρέπει να μειώσει με ασφάλεια την ταχύτητα με την οποία κινείται το όχημά του.

Σύμφωνα και με την σχετική ανακοίνωση, η αναβάθμιση της εφαρμογής της Waze, έχει ήδη ξεκινήσει, αφορά όλες τις αγορές στις οποίες είναι διαθέσιμη και το update θα γίνει σταδιακά.

Η αναβάθμιση της εφαρμογής πλοήγησης της Waze φέρνει μαζί της και άλλες χρήσιμες πληροφορίες που βελτιώνουν τα επίπεδα οδικής ασφάλειας. Πλέον και μέσω και των ενημερώσεων των χαρτών από τους άλλους χρήστες της εφαρμογής, ο οδηγός ενημερώνεται έγκαιρα για κλειστές στροφές που θα βρει μπροστά του, για σαμαράκια μείωσης ταχύτητας αλλά και όταν πλησιάζει σταθμό διοδίων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερα χρήσιμες είναι και οι ενημερώσεις που λαμβάνει έγκαιρα ο χρήστης οι οποίες αφορούν την ύπαρξη οχημάτων έκτακτης ανάγκης που μπορεί να βρίσκονται σταματημένα μπροστά του στη διαδρομή και να επιχειρούν.

Τέλος, η εφαρμογή ενημερώνει τον χρήστη με περισσότερες λεπτομέρειες στην περίπτωση που πλησιάζει κυκλικό κόμβο για τη λωρίδα που πρέπει να επιλέξει ώστε να βγει από αυτόν με ασφάλεια στη σωστή έξοδο.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ