Γιατί η Ferrari δεν πρόκειται να προσθέσει Turbo στα μελλοντικά της V12

Ferrari 12Cilindri

Η ιταλική εταιρεία, θέλοντας να παραμείνει πιστή στο “πνεύμα” της, και στην οδηγική εμπειρία των ατμοσφαιρικών V12, επένδυσε σημαντικά ποσά για να καλύψει τις προδιαγραφές ρύπων των τελευταίων.

Η προσθήκη υπερσυμπιεστή στους V12 κινητήρες της Ferrari “δεν είναι στο πνεύμα της φίρμας”, σύμφωνα με τον διευθυντή εξέλιξης της εταιρείας της Modena, Gianmaria Fulgenzi. Η χρήση του Turbo, έτσι, περιορίζεται από τους Ιταλούς μόνο όταν χρειάζεται να μικρύνει έναν κινητήρα χωρίς να χάσει την ισχύ που παράγει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κινητήρας V12 που κινεί την ολοκαίνουρια 12Cilindri, τον GT διάδοχο της 812, παραμένει ατμοσφαιρικός, με χωρητικότητα 6.5 λίτρων και ισχύ 830 ίππων. Για να καταφέρει να τον κρατήσει ατμοσφαιρικό, η ιταλική εταιρεία δαπάνησε ιδιαίτερα υψηλά ποσά στην έρευνα προκειμένου να πληροί τις αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων χωρίς να κάνει συμβιβασμούς στην απόδοσή του.

Ως αποτέλεσμα, το νέο 12κύλινδρο ιταλικό supercar σημειώνει το sprint των 0-100 km/h σε 2,9 δευτερόλεπτα, χάρη και στο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων. «Αυτός ο V12 είναι ατμοσφαιρικός και αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους» είπε ο Fulgenzi στο αγγλικό περιοδικό Autocar.

«Είναι κάτι που παράγει συναισθήματα, ήχο και επιτάχυνση από τις χαμηλές στροφές μέχρι τις υψηλότερες. Αυτό είναι το προϊόν που θέλαμε να προσφέρουμε», συμπλήρωσε ο Ιταλός. Ο V12 είναι παρεμφερής με της 812 Competizione, όμως ο κινητήρας της 12Cilindri μπορεί να αλλάζει την καμπύλη ροπής του χάρη στο σύστημα Adaptive Torque Shaping.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την περαιτέρω εξέλιξη του κινητήρα V12 η Ferrari εξακολουθεί να μην υποκύπτει στην ανάγκη του downsizing, ακόμα και των supercars, ενόψει των αυστηρότερων επερχόμενων προδιαγραφών ρύπων και της απαγόρευσης πώλησης θερμικών αυτοκινήτων το 2035 στην Ευρώπη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ