Γεμίζουν με Tesla οι δρόμοι της Ευρώπης -Το νέο μεγάλο deal

Tesla Model 3

Hertz και Uber επεκτείνουν τη συνεργασία τους και επί ευρωπαϊκού εδάφους με νέα συμφωνία μαμούθ και χιλιάδες νέα Tesla να εντάσσονται στο στόλο τους.

Η επιτυχημένη συνεργασία που έχουν οι Hertz και Uber στις Η.Π.Α. βρίσκει τον δρόμο της και από αυτή την μεριά του Ατλαντικού με τη νέα μεγάλη συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών να περιλαμβάνει την αγορά χιλιάδων νέων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με την κοινή ανακοίνωση των Hertz και Uber η νέα συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών θα δει τους χρήστες της πλατφόρμα της δεύτερης να έχουν διαθέσιμα έως και 25.000 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Hertz και Uber αναφέρουν πως ο τεράστιος στόλος των μηδενικών ρύπων αυτοκινήτων θα αποτελείται, μεταξύ άλλων από μοντέλα της Tesla αλλά και της Polestar. Στόχος της Hertz είναι να εξηλεκτρίσει τον στόλο της και να επιταχύνει τις διαδικασίες υιοθέτησης αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ από την πλευρά της η Uber θέλει να γίνει μια πλατφόρμα κινητικότητας μηδενικών ρύπων στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών θα ξεκινήσει από την πρωτεύουσα της Αγγλίας που αποτελεί και την έδρα της Hertz στην Ευρώπη, όπου η Uber θέλει να επιτύχει τους περιβαλλοντικούς της στόχους έως το 2025. Έπειτα θα έρθει η σειρά του Παρισιού και του Άμστερνταμ με την συνεργασία να επεκτείνεται και σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, οι οποίες δεν έχουν γίνει προς το παρόν γνωστές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ως η μεγαλύτερη πλατφόρμα κινητικότητας στον κόσμο, ξέρουμε ότι η δική μας επιρροή πηγαίνει ξεπερνά την τεχνολογία μας. Η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια πρόκληση την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί -τώρα είναι η στιγμή να επιταχύνουμε.», δήλωσε σχετικά ο διευθύνοντας σύμβουλος της Uber, Dara Khosrowshahi και πρόσθεσε: «Επεκτείνοντας τη συνεργασία μας με την Hertz στην Ευρώπη θα επιταχύνει σημαντικά την μετάβασή μας στις μηδενικές εκπομπές ρύπων βοηθώντας τους οδηγούς να μειώσουν το κόστος μετακίνησής τους και τις αστικές μεταφορές να «καθαρίσουν».

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ