Φρενάρισμα πανικού στην Autobahn με 230 χλμ./ώρα (video)

autobahn frenarisma 230 km h

Σε σφοδρή σύγκρουση λίγο έλειψε να εξελιχθεί η απόφαση ενός οδηγού να πραγματοποιήσει προσπέραση, δίχως να ελέγξει τον αριστερό του καθρέφτη.

Σε παράδεισο έχει αναδειχθεί για τους φίλους της γρήγορης οδήγησης η γερμανική Autobahn, δεδομένου ότι πολλά κομμάτια της δεν έχουν όρια ταχύτητας, με αποτέλεσμα να επιτρέπεται το αδιάλειπτο πάτημα του δεξιού πεντάλ.

Όσο μεγαλύτερη, όμως, είναι η ταχύτητα, τόσο περισσότεροι είναι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν, όπως φαίνεται και από ένα περιστατικό που καταγράφηκε στην κάμερα το 2015.

Ο οδηγός μιας κόκκινης Mercedes SLK που κινείτο στη μεσαία λωρίδα του αυτοκινητοδρόμου, επιχείρησε να μετακινηθεί στην αριστερή ώστε να ολοκληρώσει την προσπέραση ενός άσπρου Fiat.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως φαίνεται, ωστόσο, από το βίντεο, ο οδηγός του γερμανικού σπορ κουπέ δεν φρόντισε να ελέγξει τον αριστερό πλευρικό του καθρέπτη, μ’ αποτέλεσμα να μην εντοπίσει ένα αυτοκίνητο (επίσης μάρκας Mercedes) που ακολουθούσε, κινούμενο με ταχύτητα άνω των 230 χλμ./ώρα.

Σοκαρισμένος από την αιφνιδιαστική και άκρως απρόσμενη αλλαγή λωρίδας που επιχείρησε η SLK, ο οδηγός της έτερης Mercedes επιδόθηκε σε ένα βίαιο φρενάρισμα, με την ταχύτητα του αυτοκινήτου να πέφτει απότομα στα 130 χλμ./ώρα.

Αυτό που πραγματικά «τρομάζει» είναι η σχεδόν ανύπαρκτη απόσταση που χώριζε τα δύο μοντέλα τη στιγμή που η SLK επιχείρησε αυτή την ριψοκίνδυνη ενέργεια.

Για καλή τους τύχη, τα φρένα της διερχόμενης, από πίσω, Mercedes αποδείχθηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικά, και κατά συνέπεια αποφεύχθηκε μια σύγκρουση που κατά πάσα πιθανότητα θα αποδεικνυόταν μοιραία.

Σημειώνεται ότι από το 2015 μέχρι σήμερα έχουν μεσολαβήσει αρκετά τροχαία ατυχήματα (ορισμένες φορές ήταν δυστυχήματα) επειδή οι οδηγοί επιχείρησαν να αλλάξουν λωρίδα δίχως πρώτα να ελέγξουν αν ακολουθούσε κάποιο όχημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ