Φρέναρε από τα 208 χλμ./ώρα για να αποφύγει οδηγό που μιλούσε στο κινητό (Video)

Φρένα πανικού

Με τη βοήθεια και των συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας, ο οδηγός ενός Honda Civic απέφυγε την τελευταία -κυριολεκτικά- στιγμή ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα στη γερμανική Autobahn.

Η χρήση του κινητού τηλεφώνου αποτελεί τη νούμερο ένα αιτία τροχαίων ατυχημάτων και το video που ακολουθεί αποτελεί την καλύτερη απόδειξη των συνεπειών που μπορεί να προκαλέσει η συγκεκριμένη-κακή συνήθεια των περισσότερων οδηγών.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη γερμανική Autobahn και καταγράφηκε από την onboard κάμερα ενός Honda Civic. Το τελευταίο κινείτο με στην αριστερή λωρίδα του αυτοκινητοδρόμου με την ταχύτητα των 208 χλμ./ώρα όταν ο οδηγός ενός άλλου οχήματος αλλάζει απροειδοποίητα λωρίδα κλείνοντας επί της ουσίας τον δρόμο του ιαπωνικού μοντέλου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Φρένα πανικού

Ο οδηγός του τελευταίου αντέδρασε άμεσα γεγονός που σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση του συστήματος αυτόματης πέδησης απέτρεψε το κακό. Κρίνοντας μάλιστα από το γεγονός ότι η διαφορά της ταχύτητας ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα ήταν αρκετά μεγάλη, μια ενδεχόμενη σύγκρουση θα είχε ιδιαίτερα σοβαρές συνέπειες.

Σύμφωνα με τον δημιουργό του video, ο οδηγός του Volkswagen Golf μιλούσε στο κινητό τηλέφωνο κάτι που εξηγεί την έλλειψη προσοχής την οποία επέδειξε κατά τη διάρκεια της αλλαγής λωρίδας.

Μερίδιο ευθύνης, πάντως, έχει και ο οδηγός του Honda Civic, μιας και στο συγκεκριμένο τμήμα της Autobahn με δύο λωρίδες κυκλοφορίες ανά κατεύθυνση, τα 200 plus χλμ./ώρα είναι μια ταχύτητα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί υπερβολική.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ