Φωτιά σε πλοίο στη Βόρεια Θάλασσα -Χιλιάδες BMW, Mercedes και Volkswagen έγιναν στάχτη

Φωτιά σε πλοίο στη Βόρεια Θάλασσα -Στάχτη χιλιάδες BMW, Mercedes και VW

Σε λιμάνι της Ολλανδίας ρυμουλκήθηκε τελικά το φορτηγό πλοίο Fremantle Highway που καιγόταν επί μία εβδομάδα στη Βόρεια Θάλασσα έχοντας στα αμπάρια του σχεδόν 4.000 αυτοκίνητα.

Ειδικότερα το καμένο κουφάρι του σχεδόν 200 μέτρων Fremantle Highway ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι Eemshaven της Ολλανδίας με τα σωστικά συνεργεία να καταφέρνουν τελικά να αποτρέπουν την ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή που θα γινόταν στην περίπτωση που το τεράστιο φορτηγό πλοίο βυθιζόταν ή διέρρεε τα καύσιμά του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και με σχετικό άρθρο τις πρώτες ημέρες που το ιαπωνικών συμφερόντων πλοίο έπιασε φωτιά, το Fremantle Highway είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από το λιμάνι Bremerhaven της Γερμανίας με τελικό προορισμό την Αίγυπτο μεταφέροντας συνολικά 3.783 αυτοκίνητα. Από αυτά τα αυτοκίνητα τα 498 ήταν ηλεκτρικά και η φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο εικάζεται ότι οφείλεται σε κάποιο από αυτά έπειτα από σχετική δυσλειτουργία στη συστοιχία των μπαταριών του που οδήγησε σε έκρηξη.

Βρισκόμενο στη Βόρεια Θάλασσα, το Fremantle Highway εξέπεμψε για πρώτη φορά σήμα κινδύνου στις 25 Ιουλίου, με το πλήρωμά του, το οποίο αποτελούνταν κυρίως από Ινδούς υπηκόους να το εγκαταλείπει με κάθε τρόπο και να περισυλλέγεται από σωστικά συνεργεία. Από τα 23 μέλη του πληρώματος, ένα άτομο έχασε τη ζωή του και 16 τραυματίστηκαν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η φωτιά στο φορτηγό πλοίο, που έπλεε με σημαία Παναμά, έκαιγε στα αμπάρια του σχεδόν επί μία εβδομάδα και δεν άφηνε κανένα περιθώριο στις αρχές να επιβιβαστούν και να προσπαθήσουν να την αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Ως αιτία της φωτιάς εικάζεται ότι ήταν ένα από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που βρισκόταν στα ανώτερα από τα 11 συνολικά καταστρώματα του φορτηγού πλοίου. Αυτή την εικασία έρχεται να ενισχύσει και το καταγεγραμμένο ηχητικό μήνυμα που έχουν στη διάθεσή τους οι Ολλανδικές αρχές από ένα μέλος των σωστικών συνεργείων.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μικρή σχετικά ζημιά στα τέσσερα κατώτερα καταστρώματα του Fremantle Highway, ενώ από εκεί και πάνω η εικόνα είναι πολύ διαφορετική με το 8ο κατάστρωμα να έχει μάλιστα καταρρεύσει μερικώς λόγω της έντασης της καταστροφικής φωτιάς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To Fremantle Highway ήταν φορτωμένο με χιλιάδες αυτοκίνητα των ομίλων BMW, Mercedes και VW και οι αρχικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για οικονομική καταστροφή που φτάνει σε ύψος τα 300 εκατ. ευρώ. Τώρα που το τεράστιο φορτηγό πλοίο βρίσκεται στο ολλανδικό λιμάνι θα ξεκινήσει και η επιχείρηση απομάκρυνσης των αυτοκινήτων από τα καταστρώματά του, ενώ θα εκτιμηθεί αν το κουφάρι μπορεί να σωθεί ή αν θα πάει για σκραπ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ