Νέα φωτιά σε πλοίο - 4.500 αυτοκίνητα «αγνοούνται»

Φωτιά σε πλοίο

Πυρκαγιά ξέσπασε σε οχηματαγωγό πλοίο το οποίο κατέπλευσε σε στα χωρικά ύδατα του Βιετνάμ και μεταφέρει περίπου 4.500 αυτοκίνητα.

Σχεδόν 4.500 αυτοκίνητα κινδυνεύουν να χαθούν στον βυθό της θάλασσας της Νότιας Κίνας μετά την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στο οχηματαγωγό πλοίο το οποίο τα μετέφερε.

Τα αυτοκίνητο προέρχονται από την Κίνα και ειδικότερα από την αυτοκινητοβιομηχανία Chery και ανάμεσά τους υπάρχουν και ηλεκτροκίνητες προτάσεις, η κατάσβεση των οποίων είναι ως γνωστόν εξαιρετικά δύσκολη.

Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλε το πλήρωμα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε ένα από τα διαμερίσματα φόρτωσης, μεταξύ του έκτου και του όγδοου ορόφου, και τη χρήση 50 τόνων διοξειδίου του άνθρακα, η πυρκαγιά συνέχισε να επεκτείνετε αναγκάζοντας τον καπετάνιο του πλοίου να ζητήσει άδεια ώστε να δέσει στο λιμάνι της πόλης Vung Tau.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Φωτιά σε πλοίο

Μετά από σχεδόν 36 ώρες, οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό έλεγχο χωρίς ωστόσο να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τύχη των οχημάτων.

Μάλιστα μετά την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι και την παρέμβαση των σωστικών συνεργείων, το οχηματαγωγό πήρε κλίση 5 μοιρών εξαιτίας του νερού που χρησιμοποιήθηκε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Φωτιά σε πλοίο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα μέλη του πληρώματος παραμένουν στο πλοίο, ενώ μέχρι και σήμερα δεν έχουν εξακριβωθεί τα αίτια της πυρκαγιάς.

Σχεδόν 12 μήνες πριν ένα ακόμα οχηματαγωγό είχε τυλιχθεί στις φλόγες με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς και να βυθιστεί παίρνοντας μαζί του στον βυθό του Ατλαντικού ωκεανού περίπου 4.000 αυτοκίνητα και προκαλώντας ζημιάς ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ