Φωτιά στο Λουτράκι: Οδηγοί κλείνουν τη Λ.Ε.Α. και μπλοκάρουν τα πυροσβεστικά οχήματα

Αθηνών-Κορίνθου πυροσβεστικά οχήματα

Λυπηρές και ντροπιαστικές είναι οι εικόνες των ακινητοποιημένων οχημάτων της πυροσβεστικής που εγκλωβίστηκαν στην Εθνική Οδό εξαιτίας της απόφασης κάποιων οδηγών να κάνουν κατάληψη της Λ.Ε.Α.

Τεράστιο ήταν το κυκλοφοριακό πρόβλημα που προκλήθηκε χθες Δευτέρα 17 Ιουλίου στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που έθεσε η αστυνομία σε ισχύ εξαιτίας της φωτιάς που μαινόταν ανεξέλεγκτη στο Λουτράκι.

Τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα σχημάτισαν τεράστιες ουρές, με τους οδηγούς να υποβάλλονται σε μεγάλη ταλαιπωρία. Το μεγαλύτερο, ωστόσο, πρόβλημα που παρατηρήθηκε στην Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου αφορούσε στον «παροπλισμό» των οχημάτων της πυροσβεστικής που κατευθύνονταν στο πύρινο μέτωπο προκειμένου να δώσουν μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, τα πυροσβεστικά οχήματα αναγκάστηκαν να ακινητοποιηθούν εξαιτίας της… απόφασης πολλών οδηγών να κάνουν κατάληψη της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης.

Με τη ΛΕΑ, λοιπόν, κατειλημμένη, τα οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος δεν είχαν δίοδο προκειμένου να μεταβούν στην πύρινη κόλαση -γεγονός που, όπως είναι εύκολα κατανοητό, θα μπορούσε να έχει τραγικές συνέπειες.

Η απόφαση κάποιων οδηγών να κινηθούν στη ΛΕΑ στην Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου αποδοκιμάστηκε έντονα από κάποιους συνανθρώπους τους που βρίσκονταν στο σημείο και δημοσίευσαν τις λυπηρές και ντροπιαστικές εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

εγκλωβισμένα πυροσβεστικά οχήματα στην Αθηνών-Κορίνθου
Πηγή φωτογραφίας: Το Forum των 3Β (Facebook)

«Ένα πυροσβεστικό όχημα εγκλωβισμένο στην Λ.Ε.Α. που είναι μπλοκαρισμένη με Ελληνάρες που αναρωτιούνται πού άραγε είναι η Πυροσβεστική», αναφερόταν χαρακτηριστικά σε μια δημοσίευση σε ομάδα στο facebook.

Το πρόβλημα της αντικοινωνικής οδηγικής συμπεριφοράς κίνησης στη Λ.Ε.Α. έχει τονιστεί ουκ ολίγες φορές από το carandmotor.gr το οποίο έχει καταστεί μάρτυρας πολλών αντίστοιχων περιστατικών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οδηγοί που θεωρούν ότι είναι… ανώτερα όντα από τους υπόλοιπους συνανθρώπους τους, κινούνται ανερυθρίαστα στη λωρίδα που σώζει ζωές, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι ίσως εμποδίσουν να μεταβεί ένα ασθενοφόρο στο σημείο ενός τροχαίου ατυχήματος.

Υπενθυμίζεται ότι οδήγηση στη Λ.Ε.Α. απαγορεύεται σε όλα τα οχήματα, εξαιρουμένων των οχημάτων επείγουσας ανάγκης, δηλαδή του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής και της Τροχαίας, καθώς και των ειδικών οχημάτων οδικής ασφάλειας και συντήρησης των αυτοκινητόδρομων και οδών ταχείας κυκλοφορίας.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Mpatselor Party (Facebook)

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ