Αυτό είναι το νέο Ford Focus ST Edition -Ένα hot hatch έτοιμο για την πίστα

Ford Focus ST Edition

Μια νέα έκδοση έρχεται να προστεθεί στην γκάμα του Ford Focus, επεκτείνοντας περαιτέρω τις δυνατότητες του κορυφαίου μικρομεσαίου hatcback της μπλε οβάλ φίρμας.

Το Ford Focus ST δεν χρειάζεται συστάσεις, αποτελώντας από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 μέχρι και σήμερα μία από τις κορυφαίες προτάσεις που έχει να επιδείξει η κατηγορία των μικρομεσαίων διαστάσεων hatchbacks.

Στη σημερινή εκδοχή του εφοδιάζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 2,3 λίτρων και απόδοσης 280 ίππων, διαθέτοντας όχι μόνον τις επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 δευτερόλεπτα) αλλά και τον χαρακτήρα ώστε να υποστηρίξει τον τίτλο του κορυφαίου Focus των ημερών μας.

Ford Focus ST Edition
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τη Ford, ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό, εξασφαλίζοντας στο Focus ST μια «ειδική» έκδοση, η οποία τιτλοφορείται ως «Edition» και φέρει πλήθος αναβαθμίσεων.

Ειδικότερα, το Ford Focus ST Edition προσφέρεται με ρυθμιζόμενη coilover ανάρτηση της KW, ανασχεδιασμένες ζάντες και σύστημα πέδησης της Brembo.

Ford Focus ST Edition

Το αναβαθμισμένο Focus ST έχει πλησιάσει ακόμα περισσότερο το έδαφος, με την απόσταση που το χωρίζει από την άσφαλτο να έχει μειωθεί κατά 10 χιλιοστά στη βασική ρύθμιση της ανάρτησης ή κατά 20 χιλιοστά στην πιο «επιθετική».

Κατά 50% πιο σκληρά είναι τα ελατήρια της Ford Focus ST Edition, την ίδια στιγμή που τα αμορτισέρ προσφέρουν τη δυνατότητα 12 ρυθμίσεων για τη συμπίεση και 15 επιμέρους ρυθμίσεων για το rebound.

Ford Focus ST Edition
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τροχοί με τη σειρά τους είναι ελαφρύτεροι, μειώνοντας τις μη αναρτώμενες μάζες κατά 10%, και ταυτόχρονα ανθεκτικότεροι.

Το αποκλειστικό χρώμα αμαξώματος Azura Blue και ο αναβαθμισμένος εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας, συμπληρώνουν τις προδιαγραφές του Ford Focus ST Edition, με το οποίο η μπλε οβάλ βάζει τον ιδανικό επίλογο σε ένα από τα πλέον καταξιωμένα «hot hatches» της ευρωπαϊκής αγοράς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ