Πόσους τόνους νερού χρειάζεται για να σβήσει ένα φλεγόμενο Tesla;

Tesla Model S fire

Οι πυροσβέστες στην Pennsylvania των ΗΠΑ χρειάστηκαν δύο ώρες και περίπου 55.000 λίτρα νερό για να καταφέρουν να σβήσουν τη φωτιά ενός Tesla Model S - εξαιτίας, φυσικά, της μπαταρίας ιόντων-λιθίου.

Αυτό συνέβη το πρωί της 15ης Νοεμβρίου, στο διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο Interstate 80. Το πυροσβεστικό σώμα του Morris, στην κεντρική Pennsylvania, δέχθηκε την κλήση για ένα φλεγόμενο όχημα και έσπευσε στο σημείο, και πέρασαν ώρες πριν καταφέρει να σβήσει την πυρκαγιά. Απανθρακωμένο, έπειτα, το Tesla απομακρύνθηκε από το σημείο με γερανό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το καλό είναι ότι από το συμβάν δεν τραυματίστηκε κανείς. Το κακό είναι ότι το συγκεκριμένο Model S είχε παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του την προηγούμενη ημέρα. Όχι ιδιαίτερα τυχερός, εκείνος οδηγούσε στον Interstate 80 όταν -σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός επιβάτη- το αυτοκίνητο χτυπήθηκε από άλλα συντρίμια που βρισκόταν στο δρόμο.

Λίγο μετά την πρόσκρουση των ακτικειμένων αυτών στο αμάξωμα του ηλεκτρικού πολυτελούς sedan, καπνός ξεκίνησε να αναδύεται κάτω από το δάπεδο του Model S. Μόλις το αντιιλήφθηκαν, οι τρεις επιβάτες σταμάτησαν αμέσως στην άκρη και βγήκαν από το αυτοκίνητο, παίρνοντας μαζί τους φυσικά και το σκύλο τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν πολύ τυχεροί, καθώς αμέσως μόλις εξήλθαν από τις πόρτες, το Model S τυλίχθηκε στις φλόγες. Οι πρώτες δυνάμεις της πυροσβεστικής που έφτασαν στο σημείο έριξαν δύο βυτιοφόρα νερό, δηλαδή περίπου 15.000 λίτρα, αλλά αυτά δεν ήταν αρκετά. Κάλεσαν ενισχύσεις, και στο σημείο έφτασαν άλλες τρεις ομάδες, από διαφορετικούς σταθμούς πυροσβεστικής, οι οποίες διέθεταν άλλα 45.425 λίτρα για να δαμάσουν τις φλόγες.

Η ποσότητα νερού που χρειάστηκε για να σβήσει το Tesla Model S ήταν εξωφρενική. Το πρόβλημα, σύμφωνα με την πυροσβεστική της πόλης Morris, ήταν ότι η μπαταρία ιόντων-λιθίου έσβηνε αλλά -παραμένοντας σε υψηλή θερμοκρασία- αναφλεγόταν εκ νέου, και πολύ σύντομα ξεπηδούσαν νέες ψηλές φλόγες. Ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης δεν χρειάζεται παραπάνω από 1.900 αν τυλιχθεί στις φλόγες.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ