Το Fiat Uno επιστρέφει στη ζωή. Όλες οι λεπτομέρειες

Η επιστροφή του Fiat Uno 2023

Η επιστροφή του Uno στη γκάμα της Fiat είναι μια πολυαναμενόμενη κίνηση από την πλευρά του κοινού και ο ψηφιακός κόσμος φροντίζει να μας δείξει πώς θα μπορούσε να είναι.

To ιδιαίτερα αγαπητό στο κοινό Fiat Uno δεν ήταν απλά best seller της ιταλικής εταιρείας αλλά ένα από τα πλέον μοσχοπουλημένα αυτοκίνητα όλων των εποχών καταλαμβάνοντας την 8η θέση στη σχετική λίστα.

Το όνομα Uno αποτελεί ένα βαρύ χαρτί για τη Fiat που αναμφίβολα θα θελήσει να εκμεταλλευτεί στο μέλλον με τις πληροφορίες και τις φήμες που έρχονται από την Ιταλία να το θέλουν να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο παραπάνω συντελούν και κατασκοπικές φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ενός crossover-SUV μοντέλου που μοιάζει υπερβολικά με τα επεξεργασμένα ψηφιακά σχέδια που σας παραθέτουμε.

Τα εν λόγω σχέδια αποτελούν δημιουργία της KDesign AG και του Βραζιλιάνου σχεδιαστή Klaber Silva, ο οποίος χρησιμοποίησε ως βάση το νέο και αμιγώς ηλεκτρικό Jeep Avenger. Ο Βραζιλιάνος πρόσθεσε στο γνωστό πλέον SUV των Αμερικανών όλα τα απαραίτητα σχεδιαστικά στοιχεία για να το φέρει πιο κοντά στην ταυτότητα της Fiat, με το νέο Uno να βασίζεται σε υπάρχουσα πλατφόρμα του ομίλου Stellantis.

Η νέα γενιά του Uno θα αλλάξει παράλληλα κατηγορία και θα τοποθετείται σε αυτή των μικρών SUV πόλης. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που ο Silva ονομάζει την ψηφιακή δημιουργία του UnoX για να τονίσει τα crossover χαρακτηριστικά της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο και για την πλατφόρμα που θα χρησιμοποιείται στη νέα γενιά του Uno, η οποία λέγεται ότι θα είναι η Common Modular Platform (CMP), κάτι που θα δώσει πολλές επιλογές αναφορικά με τα συστήματα κίνησης του νέου μικρού SUV με συμβατικές εκδόσεις αλλά και αμιγώς ηλεκτρική.

Σχεδόν σίγουρο θεωρείται και το εργοστάσιο που θα φιλοξενήσει την παραγωγή του νέου Fiat Uno και αυτό δεν θα είναι άλλο από το εκείνο που βρίσκεται στο Tychy της Πολωνίας όπου κατασκευάζεται και το Jeep Avenger.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ