Το Fiat Tipo γίνεται SUV

Fiat Tipo SUV

Στην εποχή της πλήρους παντοκρατορίας των Crossover/SUV, το Fiat Tipo ακολουθεί το ρεύμα και μετασχηματίζεται σε SUV στη νέα, ηλεκτροκίνητη γκάμα της ιταλικής εταιρείας.

Το μικρομεσαίο σημερινό hatchback, για το οποίο έχει υπάρξει πολλή φημολογία τον τελευταίο καιρό, θα δώσει τη θέση του σε ένα αντίστοιχων διαστάσεων υπερψωμένο μοντέλο, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιταλία, αλλά ακόμα δεν είναι επιβεβαιωμένο αν θα διατηρήσει την ονομασία Tipo ή αν θα το δοθεί άλλο όνομα. Το δεύτερο φαντάζει, προς το παρόν, ως το πιθανότερο σενάριο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φέρεται ότι αυτό θα είναι το μεγαλύτερο μοντέλο της πλήρως αναδιαμορφωμένης, υπό τον όμιλο Stellantis, γκάμας της εταιρείας του Τορίνου - η οποία θα είναι ολοκληρωτικά αμιγώς ηλεκτρική, ώστε να αποτελέσει την «Tesla του φτωχού», κατά την περίφημη φράση του CEO της εταιρείας Olivier Francois.

Βάσει των οικονομιών κλίμακας της Stellantis, το «νέο Tipo» -ή όπως αλλιώς θα αποκαλείται- θα έχει τις διαστάσεις και τη fastback σιλουέτα των Peugeot 408 και Citroen C5 X, θα βασίζεται στην ίδια «ηλεκτρική» πλατφόρμα STLA Medium με αυτά και θα εξοπλίζεται με κοινά μηχανικά μέρη. Φυσικά θα διατίθεται αποκλειστικά με ηλεκτροκινητήρα.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κατασκευάζεται εκτός Ιταλίας, πιθανότατα στο εργοστάσιο της Stellantis στην Ισπανία ή σε κάποιο της Ανατολικής Ευρώπης. Το ίδιο θα ισχύει και για το μελλοντικό πιο συμπαγές B-SUV της Fiat, που θα διαδεχθεί το Panda.

Η Crossover έκδοση Tipo Cross της τρέχουσας γενιάς του ιταλικου hatchback
Η Crossover έκδοση Tipo Cross της τρέχουσας γενιάς του ιταλικου hatchback
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο Fiat Tipo SUV αναμένεται να αποκαλυφθεί κάποια στιγμή μέσα στη διετία 2025-'26, και αυτό που βλέπετε είναι ένα ακόμα ανεπίσημο σχέδιο, του ιδιώτη designer Kleber Silva (Kdesign), για την πιθανή εμφάνισή του.

Αν μοιάζει με τα Peugeot 408 / Citroen C5 X, τότε θα έχει μήκος περίπου 4,50 μέτρων και θα είναι το μεγαλύτερο σε διαστάσεις νέο μοντέλο της Fiat. Σκοπός της ιταλικής εταιρείας είναι, με τη βοήθεια και των οικονομιών κλίμακας, να πετύχει υψηλή σχέση αξίας/τιμής για το νέο Tipo στην SUV εποχή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ