Η Ferrari F40 σημείωσε άλλο ένα σπουδαίο ρεκόρ

ferrari f40

Ferrari F40 του 1992 πουλήθηκε μέσω δημοπρασίας που διοργάνωσε η Mecum το περασμένο Σαββατοκύριακο, για 3,1 εκατομμύρια δολάρια σε λιγότερο περισσότερο από 1 λεπτό!

Ένα από τα πιο θρυλικά αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ στον κόσμο, κατέγραψε άλλο ένα σπουδαίο ρεκόρ. Αξίζει να αναφερθεί πως μέσα στα πρώτα 2 δευτερόλεπτα, από τα 150.000 δολάρια, οι προσφορές ανέβηκαν στο 1 εκατομμύριο δολάριο! Όμως αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο σε καμιά περίπτωση, σε εκείνους που ήθελαν να αγοράσουν το ιστορικό μοντέλο.

ferrari f40 b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ferrari F40 πήρε το όνομά της λόγω της 40ης επετείου της ιταλικής φίρμας. Κυκλοφόρησε έναν χρόνο πριν από το θάνατο του ιδρυτή της Enzo Ferrari, ο οποίος στην επίσημη πρεμιέρα της δήλωσε στους μηχανικούς πως τους είχε ζητήσει να φτιάξουν το καλύτερο αυτοκίνητο του πλανήτη. Και είναι εδώ!

Κάτω από το καπό βρισκόταν ένας διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας 2,9 λίτρων με ισχύ 485 ίππους και 580 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδιδόταν στον πίσω άξονα και το κιβώτιο ήταν 5τάχυτο. Από πλευράς επιδόσεων, τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση ήταν υπόθεση 3,1 sec μόλις, ενώ η τελική ταχύτητα έφτανε τα 324 χλμ./ώρα.

ferrari f40 c

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που πουλήθηκε πρόσφατα, ήταν ένα από τα 22 αντίτυπα, τα οποία είχαν παραχθεί το 1992. Ο χιλιομετρητής στο κοντέρ του έδειχνε 14.000 χιλιόμετρα μόνο! Και όπως αντιλαμβάνεστε, το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα πρώτα 7 δευτερόλεπτα, η τιμή του είχε εκτοξευθεί στα 2 εκατομμύρια δολάρια. Για να φανταστείτε η όλη διαδικασία διήρκεσε 64 δευτερόλεπτα συνολικά! Το τελικό ποσό, όπως προαναφέραμε… 3,1 εκατομμύρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ