Φανάρια με κάμερες που θα «τιμωρούν» τους παραβάτες σε κάθε γωνιά της Αθήνας

fanari kamera poseidwnos

Μόνο η αρχή φαίνεται πως ήταν οι κάμερες στα φανάρια στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, με την Περιφέρεια Αττικής να είναι αποφασισμένη να επεκτείνει τη συγκεκριμένη δράση σε κάθε γωνιά της πρωτεύουσας.

Χιλιάδες έργα και δράσεις για την επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων στους δήμους του Κεντρικού Τομέα, υλοποιούνται από την Περιφέρεια Αττικής μέσα από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική 2014-2020.

Όπως είχε αναφέρει πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, πρόκειται για 3.845 έργα και δράσεις προϋπολογισμού 301,9 εκατ. ευρώ, κάποια εκ των οποίων αναμένεται να συμβάλλουν καθαριστικά στην ενίσχυση της ασφάλειας στους δρόμους.

Αναφορικά με την οδική ασφάλεια, οι παρεμβάσεις αφορούν -μεταξύ αλλων - εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις και συντηρήσεις οδών, έκτασης εκατοντάδων χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, σε Αθήνα και δήμους του Κεντρικού Τομέα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περίοπτη θέση στην ατζέντα της Περιφέρειας έχει και η εγκατάσταση νέων φωτεινών σηματοδοτών με κάμερες ασφαλείας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, μέσω του εντοπισμού όσων υιοθετούν ένα αντικοινωνικό και ασυνείδητο οδηγικό προφίλ.

Τα φανάρια που «κόβουν» πρόστιμα

Σημειώνεται ότι αντίστοιχο ρόλο έχουν επωμιστεί και τα φανάρια που έχουν τοποθετηθεί στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, τα οποία είχε επισκεφτεί πρόσφατα το carandmotor.

φανάρια με κάμερες ασφαλείας που κόβουν πρόστιμα
Φανάρι με ενσωματωμένη κάμερα στη Λ. Ποσειδώνος

Η τοποθέτησή τους έχει πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο πιλοτικής δράσης της Περιφέρειας για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων από τα οποία θα εξάγονταν συμπεράσματα αναφορικά με τη γενίκευση ή μη της χρήσης των εν λόγω ηλεκτρονικών μέσων παρακολούθησης των παραβιάσεων του ερυθρού σηματοδότη.

Πρόκειται για φανάρια που λειτουργούν συνεχώς… στα κόκκινα, όπως αποδεικνύουν και οι δηλώσεις του Γιώργου Πατούλη, ο οποίος είχε κάνει λόγο για 250-300 παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη, ημερησίως. Πριν τοποθετηθεί ο καταγραφικός μηχανισμός, οι παραβιάσεις εντός 24ώρου υπερέβαιναν τις 800.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως προς τη λειτουργία του συστήματος, αυτό αποθηκεύει έξι διαδοχικές φωτογραφίες όπου φαίνεται η πορεία του οχήματος κατά τη διάρκεια της παραβίασης, και δύο ασπρόμαυρες φωτογραφίες της πινακίδας του οχήματος. Ακόμα, αποθηκεύεται και βιντεοκλίπ της παραβίασης και της φάσης του σηματοδότη (ήταν κόκκινος).

Το σχέδιο της περιφέρειας περιλαμβάνει, επίσης, τη λειτουργία ενός σύγχρονου κέντρου ελέγχου κυκλοφορίας, αλλά και εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED στους κύριους οδικούς άξονες.

στηθαία ασφαλείας λεωφόρος κηφισού

Πρόσφατα, τέλος, στο επίκεντρο της Περιφέρειας βρέθηκε η οδική ασφάλεια στη Λεωφόρο Κηφισού, όπου μεταξύ άλλων έγιναν εργασίες αποκατάστασης των τρακαρισμένων – κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας και ενσωματώθηκαν νέας τεχνολογίας πινακίδες full Matrix έτσι ώστε να διασφαλίζεται η άμεση πληροφόρηση των οδηγών για θέματα που αφορούν την κυκλοφορία και τις εκτελούμενες εργασίες.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ