1.100 χλμ. χωρίς στροφή: Αυτή είναι η μακρύτερη ευθεία στον πλανήτη

Η μακρύτερη ευθεία στον πλανήτη - Σαουδική Αραβία 2022

Για όλους εκείνους που παθαίνουν... αλλεργία στη θέα μιας στροφής, η μεγαλύτερη ευθεία στον πλανήτη είναι ίσως το καλύτερο βάλσαμο.

Με μήκος που ξεπερνά τα 1.000 χλμ. η εν λόγω ευθεία υπόσχεται στους φιλόδοξους ταξιδιώτες της ένα ταξίδι όπου η στροφές δεν αποτελούν απλά… είδος προς εξαφάνισης αλλά κομμάτι δρόμου ενός παράλληλου σύμπαντος.

Η μακρύτερη ευθεία στον πλανήτη βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία και είναι ο αυτοκινητόδρομος 85 (Highway 85). Με μήκος που φτάνει στα 1.116 χιλιόμετρα ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος διασχίζει την πέμπτη μεγαλύτερη έρημο στον κόσμο και συνδέει την πόλη Jubail, η οποία βρίσκεται στις ακτές του Περσικού Κόλπου, με την Turaif.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δρόμος

Πέρα από τις ελάχιστες καμπές, στα 1.116 χιλιόμετρα του Highway δεν θα συναντήσει κανείς στροφές, γεγονός που καθιστά τον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο ένα πραγματικό… αξιοθέατο και μια μοναδική εμπειρία για τους λάτρεις των μεγάλων ευθειών.

Βέβαια, παρά την ευκολία που προσφέρει η χάραξη ενός αυτοκινητοδρόμου στη μέση της αραβικής ερήμου, ο μέσος χρόνος που απαιτείται ώστε να καλυφθεί η απόσταση των 1.116 χιλιομέτρων αγγίζει τις 10 ώρες, κι αυτό εξαιτίας των αυστηρών ορίων ταχύτητας.

Δρόμος
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η δεύτερη στη σχετική λίστα ασφαλτοστρωμένη ευθεία την οποία μπορεί να διανύσει κανείς με αυτοκίνητο δεν ξεπερνά σε μήκος τα 255 χιλιόμετρα και όχι τυχαία βρίσκεται επίσης στη Σαουδική Αραβία.

Στην τρίτη θέση της κατάταξης συναντάμε τα 207 χιλιόμετρα ευθείας γραμμής που συνδέουν δύο πόλεις στη Παραγουάη της Λατινικής Αμερικής, ενώ από τη συγκεκριμένη λίστα δεν θα μπορούσαν να λείπουν φυσικά και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Αυστραλία.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ